LJUBU OTAC TUKAO DO BESVESTI AKO POSLE PLJAČKE DONESE PRAZNU KESU! Ovako je porodica iz Obrenovca odgajila pljačkaše veka
Foto: RINA

Ljubomir Radosavljević, poznatiji kao Alfredo Lindli, uhapšen je u sredu u velikoj međunardonoj akciji zbog sumnje da je pljačkao bogataše u Velikoj Britaniji, a potom taj novac ulagao u nekretnine u Srbiji.

Sa njim je "palo" još pet osoba, inače svi su članovi njegove porodice, a pomenuta familija iz Obrenovca odranije je poznata po ovom "zanatu".

Ova banda je u fokus svetskih medija došla nakon pljačke vile Tamare Eklston, ćerke Bernija Eklstona, inače bivšeg vlasnika Formule 1. Osim nje, na meti ove grupe našao se i Frenk Lampard, čuveni fudbaler i reprezentativac Engleske, ali i još mnogi drugi.

Grupa je operisala duže vreme, međutim, do skoro se činilo da im zakon ne može ništa.

Radosavljević, mozak bande, nalazio se na Interpolovoj listi najtraženijih begunaca, dok je uporedo u Srbiji uvećavao svoje bogatstvo i ulagao ga u nekretnine. Reč je o novcu stečenim u pljačkama, koje su lopovi pokušali da u legalne tokove uvedu putem ulaganja u nekretnine.

Ipak, nedavno je konačno razootkrivena šema ove grupe.

Mozak grupe, Ljuba iz Obrenovca koji je proteklih godina menjao imena, od malena je poznat kao lopov, kao i ostatak njegove porodice. Kako su mediji pisali pre nekoliko godina, Radosavljević je dobio ime po svom dedi Ljubomiru, koji je navodno obučavao decu da kradu, a potom ih slao u pohode na kuće bogataša.

Starijeg Ljubomira je u krađama nadmašio sin Dragan, inače otac nedavno uhapšenog Ljubomira, koji je čak neko vreme proveo u zatvoru. Stopama oca i dede krenuo je i Ljubomir, a koliko je ova porodica ogrezla u kriminalu najbolje su ispričali njihovi poznanici.

- Kada bi se mladi Ljubomir sa pljačke vratio praznih ruku, otac bi ga nemilosrdno tukao. Ljubomir mlađi se prvi put suočio sa zakonom nakon što se sa roditeljima preselio u Italiju kada je imao 10 godina. Uhvaćen je usred provale - pisali su beogradski mediji pre nekoliko godina.

Podsetimo, Ljubomir Radosavljević zvani Alfredo Lindli, osumnjičen je da je glavni organizator grupe čijih su šest članova pre dva dana uhapšeni zbog sumnje da su prali novac koji su on i njegov partner R. K. R stekli nizom milionskih krađa u Velikoj Britaniji.

Priča o njemu počinje odavno. Radosavljević je živeo u Velikoj Britaniji i imao komšije koje nisu znale njegovo pravo ime iako je živeo u četvorospratnici sa bazenom sa suprugom i decom.

Novac od kojeg je sebi mogao da priušti lagodni život, prema papirima zaradio je zahvaljujući vođenju brojnih auto-kompanija i garaža u svom vlasništvu.

On međutim nije bio ugledni biznismen.Ispred vile u kojoj je živeo imao je kolekciju automobila: "audi" vredan 58.000 funti, "porše kajen" vredan 55.000 funti i BMW vredan 24.000 funti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading