Batine
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

 

Incident, koji se dogodio u kafiću u ulici Relje Krilatice, brzo je privukao pažnju javnosti nakon što se snimak napada počeo širiti gradom.

Prema dostupnim informacijama, mladić je postao meta napada nakon objavljivanja videa na TikToku u kojem je izneo uvrede na račun četnika, uz prikazivanje albanskog orla. Taj čin je kod nekih građana izazvao oštre reakcije, što je kulminiralo fizičkim nasrtajem na njega u javnom prostoru.

U uznemirujućem snimku vidi se kako grupa muškaraca tuče tiktokera u toaletu, i psuje mu porodicu, a on se pokriva rukama po glavi i ponavlja "Neću više nikada".

Zabrinutost raste zbog činjenice da se nasilje nad mladićem u nekim krugovima počelo doživljavati kao čin herojstva, što implicira ozbiljan problem tolerancije prema nasilju i ekstremizmu. Očekuju se konkretne akcije od nadležnih organa, uključujući policiju i pravosudne institucije, kako bi se incident istražio, počinioci privedeni pravdi, a dalje širenje mržnje i nemira sprečilo.

 

Pozivaju se građani da ostaju irni i da pravdu prepuste institucijama sistema, te da se distanciraju od nasilja kao sredstva rešavanja konflikata. Očekuje se da će nadležni brzo reagovati kako bi se očuvala sigurnost i javni red u zajednici te promovisala kultura dijaloga i razumevanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading