Milena i Ognjen
Foto: Stock/Foto: Estock

Optužnicom je obuhvaćeno sedam devojaka žrtava Aleksića, suđenje je počelo u februaru 2022. godine, a do sada su svedočile četiri žrtve. Danas, Aleksić će se konačno suočiti sa Milenom Radulović, hrabrom glumicom koja je prva izašla u javnost i ohrabrila sve žrtve da prijave seksualno nasilje.

 

Izjave advokata

Nakon suđenja obratio se advokat Milene Radulović. On je naglasio da je to bilo jedno potresno svedočenje i istakao da je Milena odgovrila danas na sva pitanja koja su postavljena. 

Obraćanje advokata Milene Radulović možete pogledati u narednom snimku.

Nakon suđenja obratio se i advokat odbrane Zoran Jakovljevići i najavio je da će razotkriti "laž i hajku koja se vodi protiv Aleksića". Njegovo obraćanje možete pogledati u narednom snimku.

Bolno svedočenje:

U nastavku svedočenja pred sudom, Milena Radulović je izjavila da je bila "silovana i seksualno zlostavljana u školi glume".

- Rekao mi je ti ostani sačekaj me u kancelariji.

Kada je ušao pedagoški mi je rekao da ustanem da se ispravim uz objašnjenje da glumica mora biti zapita kao struna. Prišao mi je uhvatio me je za potiljak a drugom rukom privukao. Opirala sam se pokušavala da odmahujem glavom a onda mi je ugurao jezik u usta. Od šoka nisam mogla da reagujem,osoba koja je četri godine mlađa od mog dede mi gura jezik odvratno zar ne. Potom mi je naredio da raširim noge i ja sam ga poslušala. Desnom rukom me je uhvatio za v****u i rekao ovo mora da bude kao jabuka i zatim je rekao to je to idi kući

- Strahovala sam da izađem iz mreže u koju me je uvukao. Imala sam suicidne misli, mislila sam da posle svega što mi je uradio moj život više ne vredi - ispričala je glumica i dodala:

- Plašila sam se Mike Aleksića. Iz odnosa punog poverenja, taj covek me je povredio kao niko nikada u životu. On je uživao u bolu, u plakanju, nisam znala na šta je taj čovek sposoban. Pretukao me je pred svima pod izgovorom vežbe - ispričala je ona.

Nastavljeno suđenje

Nakon petnestominutne pauze koju je sud odredio zbog ponašanja advokata odbrane i rasprave sa sudijom suđenje je nastavljeno.

Advokat odbrane pokušavao je da pronađe rupu u Mileninom iskažu te ga je upoređivanje i sa  izjavama ostalih žrtava.

U jednom trenutku upitao je Milenu da li je ona svoje traume podelila sa ostalim devojkama a onda je pročitao deo iskaza u kojim su dve izjavila da da nisu upoznate sa detaljima Milenine traume.

Milena je smireno i dostojanstveno odgovarala na sijaset postavljenih pitanja uz dodatna objašnjena.

Ona je objasnila da je sama otisla u policiju i podnela krivičnu prijavu.

Milena je i reka  da je prvo istupila u medije a potom otisla u policiju iz straha da se njena izjava pogrešno prenese.

Da dala sam izjavu za medije i tada sam sve objasnila što mi se dešavalo.

Javna sam ličnost i bojala sam se da nešto može iz slučaja da iscuri u javnost pa reko bolje sama da kazem kako je.

Vanredno prekinuto suđenje

U Višem sudu u Beogradu određena je pauza na suđenju vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću povodom optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Pauza je određena jer je posle više opomena sudije, branilac Zoran Jakovljević nastavio da se raspravlja sa sudijom javlja Tanjug.

Suđenje:

Nastavak suđenja Aleksiću je počelo pitanjem suda da li Milena Radulović ostaje pri iskažu a zatim je počelo suđenje njenim ispitivanje.

Advokat odbrane je je Milenu pitao za zanimanje, a kada je dobio odgovor postavio je dodatno da li je pisala scenario.

Suđenje koje je bilo više nego napeto, javlja naš reporter sa lica mesta. Aleksić je mirno posmatrao bez ikakvog izraza na licu, dok je Milena  u crnoj dugoj haljini stajala za govornicom.

Milena je odgovorila da je u jednom projektu bila potpisana ali da je ona glumica.

Advokat odbrane je postavio Mileni pitanje, citirajući njen iskaz ,da li je ikada Aleksiću rekla nemoj to da mi radiš, prekini, na šta je Milena odgovorila da nije bilo prilike, ali da je to želela.

Milena je objasnila zašto je odlučila da prijavi Aleksića.

- Nisam mogla više da ćutim ia znajući da će on drugim devojkama to isto da radi,jednostavno sam se zbog toga osećala krivom - rekla je ona i dodala:

- To sam odlučila nakon što me je pozvala prijateljica koja je bila njegova žrtva.

Milena Radulović stigla na Suđenje

Milena je došla u pratnji advokata i dečka Ognjena Janković. Janković ju je  držao za ruku u znak podrške.

Glumica je u Palatu pravde stigla 20 minuta ranije u društvu Ognjena Jankovića, reditelja i frontmena Beogradskog sindikata. A kako Kurir saznaje, Milena i Ognjen su već nekoliko meseci u vezi.

Iako se o njihovoj ljubavi do sada uglavnom pričalo u glumačkim krugovima, Ognjen je odlučio da danas dođe sa Milenom u sud i pruži joj podršku.

Dolazak Milene Radulović kao i podršku koju je dobila od okupljenih možete videti na narednom snimku:

 

 

 

 

Aleksić poredio optužnicu sa serijom

Ranije je Aleksić optužnicu je poredio sa serijom "Seks i grad", a svaku od devojaka je nazivao "epizodama" i o svakoj je imao svoj obiman monolog, koji se fokusirao na sve, osim na konkretne optužbe.

- Osnovna tema ovde je tema Mileninog master rada. I u optužnici kao i radu imamo sedam epizoda po uzoru na meksičke serije. Rad na scenariju je timski, a unet je u optužnicu. To je preslikavanje serije "Seks i grad", a neverovatno je koliko su neki delovi slični - rekao je teatralno Aleksić.

On je tokom svoje odbrane detaljno čitao iskaze devojaka, iako ga je sudija upozoravao "da nema potrebe i da ne duži".

- Njihovi iskazi: "Jednom rukom me je uhvatio za kosu, jako me je stegnuo", uh, jedva čekam ovo s ovoliko gramatičkih grešaka, "nagnuo se, uguravši svoj jezik u moje grlo", zatim: "Jako me je stegao i grubo me je ljubio, gurnuo jezik u moja usta i to me je zabolelo"... Iva je rekla: "Dok ja izgovaram tekst počeo je da me ljubi i tu mi je gurnuo jezik."Ovo je 21. vek, one su obrazovane, znam kako govore i to ne čine ovako: "Ugurao mi je jezik u usta i jako me zabolelo.." Ovo je potvrda da su naučeni tekstovi, da je ovo organizovano mesecima, u tome su učestvovali psiholozi, novinari, vladine i nevladine organizacije - rekao je Aleksić, a potom nastavio da čita iskaze opisa radnje u kojima sve devojke navode uznemirujuće detalje seksualnog nasilja.

Tokom iznošenja odbrane tvrdio je da je majka jedne od žrtava prostitutka, pričao je kako nisu imale talenta, kao i da su "bolje glumice u životu", piše Blic.

Podsetimo, Milena Radulović, koja ga je prijavila je Aleksića i pritom iznela niz gadosti koje su se prema njenim rečima dešavale u školi glume "Stvar srca".

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - ispričala je početkom 2021. godine Milena Radulović u emotivnoj ispovesti za "Blic".

Sada, nakon dve godine od hapšenja, a godinu i po dana od početka suđenja, Aleksić će morati da se suoči oči u oči sa Milenom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading