smederevo
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/bs

Ovako za "Blic" priča radnica frizerskog salona koji se nalazi odmah uz zgradu u Smederevu gde je sinoć oko 20.30 sati Đ.A. (57) aktivirao eksploziv i razneo se. Kako se sumnja, on je više kilograma eksploziva aktivirao zbog svađe oko kirije sa stanarima, četvoročlanom porodicom - ocem, bratom i sestrom i sestričinom.

Od jačine detonacije cela zgrada je uništena, krov je raznesen, vrata u svim stanovima do prizemlja su izbijena.

Opisala je jezive scene. Kaže, ona je neposredno pred eksploziju otišla do kineske radnje u zgradi da kupi nešto za salon. Sekund kasnije čula je eksploziju, vrisku stanara i dovikivanje da se ruši zgrada.

- Dotrčao je čovek, bukvalno nam je u letu govorio "Izađite, izađite". Stvarno sam mislila to je to, ruši se zgrada. Sve je bilo puno dima, kada sam došla do prolaza videla sam decu kako leže na asfaltu. Žene su vrištale, nismo znali šta se dešava. Bila sam u šoku, tada sam ugledala deo ljudske glave, kosu, delovi tela su bili svuda - kaže sagovornica medija.

U stanu živela četvoročlana porodica

U stanu u kojem se dogodila eksplozija, prema našim informacijama, živeli su otac Aleksandar P. (63), njegov sin Nikola P. (27), Miljana P. (24) i maloletno dete koje je unuče Aleksandra.

Dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo, oglasio se za Kurir odmah nakon eksplozije te izjavio da su povređeni brat i sestra odmah po nesreći zbrinuti kod njih, a da je potom muškarac transportovan u Urgentni centar Beograd.

Nikola P. je zadobio povrede teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid.

- Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid - navodi dr Smiljanić za Kurir.

Devojka (22) ima višestruke posekotine na telu.

- Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom - navodi dr Smiljanić.

Saopštenje MUP-a

U eksploziji koja se sinoć oko 20.35 časova dogodila na zadnjem spratu zgrade u Ulici slobode u Smederevu, kako se sumnja, smrtno je stradao vlasnik stana, nakon što je aktivirao eksploziv.

Tom prilikom su i dve osobe povređene.

Razneo se eksplozivom posle svađe

Podsetimo, sinoć se, oko 20.35 časova, u centru Smedereva, dogodila eksplozija kada se, prema prvim nezvaničnim informacijama, muškarac Đ. A. (57) razneo sa više kilograma eksploziva.

Na licu mesta nastradao je Đ. A. čiji su delovi tela bili razbacani po ulici, a dvoje mladih, brat i sestra, zadobili su teške povrede. Mladić (25) je u eksploziji zadobio teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid. Devojka (22) ima višestruke posekotine na telu.

Eksplozija se dogodila na petom spratu zgrade, a od jačine eksplozije izbijena su sva vrata su zgradi, a ceo peti sprat potpuno je uništen. Scene ispred zgrade su stravične, a u odvojenoj vesti pogledajte kako izgleda zgrada jutro nakon eksplozije.

Prema našim informacijama, muškarac Đ. A. je aktivirao eksploziv jer se sa stanarima posvađao oko kirije, a detaljnije o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading