Eksplozija u Smederevu
Foto: Printscreen/Društvene mreže/TV Smederevo/192.rs

- Razvaljen mi je stan, odleteli su prozori i vrata! To je toliko puklo, da smo mi čuli iako nismo bili u stanu. Naš dom jr potpuno uništen, u šoku sam - kaže stanar koji živi u ovoj zgradi.

U suzama je rekao da je u nekoliko sekundi ostao bez svega.

- Ja ću se nekako snaći, ali mi je teško zbog ćerke. Više nemamo ništa. Tragedija! I ti ljudi koji su nastradali i povređeni, ne mogu da dođem sebi - rekao je za "Blic".

Prema njegovim rečima, on se sat vremena pre tragedije sreo sa mladićem koji je sa sestrom i ocem živeo stanu u kojem je bio epicentar eksplozije.

- Rekao mi je da ide da čita knjigu. Sreli smo se u prolazu, a posle samo nekoliko minuta sve je sravnjeno sa zemljom - rekao je.

U Smederevu je posle stravične eksplozije u četvrtak uveče nađeno raskomadano telo jedne žrtve, a istražni organi još utvrđuju identitet poginule osobe i okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije.

Komšije tvrde da je eksplodirala neka vrsta bombe, a ne plinska boca kako se isprva verovalo.

 

U eksploziji su povređene dve osobe, brat i sestra. Istražitelje sada čeka jeziv zadatak da na osnovu delova tela rasutih na ulici i obeleženih čunjevima sa forenzičarskim brojevima za dokaze, otkriju ko je poginula osoba.

Kako se saznaje, na osnovu pojedinih nađenih delova tela može se pretpostaviti da je poginula osoba ženskog pola, mada to još nije ni izvesno, niti potvrđeno.

Građani Smedereva su veoma uznemireni zbog stravične eksplozije, a gradom kolaju teorije i glasine o mogućim uzrocima.

U iznajmljenom stanu gde se dogodila eksplozija prema nezvaničnim informacijama žive otac, sin, ćerka i unuka.

U zgradu su ušli specijalni timovi, kao i vatrogasci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading