Ujeo ženu
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako smo već izveštavali, on ju je prvo povukao za kosu, potom udario i rukom stiskao glavu o zid zgrade sremskomitrovačke bolnice ispred koje se dogodio incident a zatim je krvnički ugrizao za obraz.

- Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici - navodi se u saopštenju policije a kako saznaje "Blic", Damjan je već bio osuđivan zbog napada na svoju suprugu.

Napasnik već osuđivan zbog napada na suprugu

Kako je za "Blic" rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, protiv Damjana O. je vođen krivični postupak tokom 2022. godine zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

- Isti je oglašen krivim za predmetno krivično delo pred Osnovnim sudom u Sremskoj Mitrovici, te mu je i izrečena hitna mera privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj i hitna mera privremenog udaljenja učinioca iz stana na period od 30 dana pod pretnjom prekršajnog gonjenja - rekli su nam u Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Slučajni prolaznik sprečio tragediju

Podsetimo, tragedija sprečena je brzom reakcijom Vladimira Kondića (25) koji je sa bratom prolazio tuda te je oterao nasilnika a snimak ovog incidenta osvanuo je na društvenim mrežama.

Podsetimo, muškarac koji je oterao nasilnika i na društvenoj mreži objavio snimak incidenta kaže da ne zna šta bi se desilo ženi da joj nisu pritekli u pomoć.

- Zalepio joj je glavu za zid iz sve snage i zatim ujeo za obraz. Žena je rekla da su razvedeni i da on ima zabranu prilaska, ali policija ne reaguje na to. Žena je otišla u bolnicu i izašla sa lekarskom dokumentacijom, a policija i dalje nije došla. Neki prolaznici su sve posmatrali, ne reagujući, kao da su u pozorištu - napisao je ispod snimka heroj koji je sprečio tragediju.

Oglasila se rođaka napadnute žene

Rođaka ujedene žene kazala je u ispovesti za "Blic" da su mogli nadati svemu kada je u pitanju D.O. od kada je njena rođaka prekinula vezu sa njim, ali da nisu mogli ni da zamisle da je sposoban da počini takvo zverstvo.

- Ona nije baš neka osoba koja ide okolo i žali se. Vodila je svoj život, ima dva sina i bez obzira na to što se nama on nije nikada nešto dopadao izgledalo je da njih dvoje kako - tako funkcionišu sve dok jednog dana nije došla i rekla da ju je on prebio - priseća se naša sagovornica.

Ističe da joj se rođaka oporavlja od zadobijenih rana ali da nije baš najboljeg psihičkog stanja.

- I dalje je sluđena i uplašena. Još ne može da shvati šta joj se desilo i skroz je povučena i neće da priča o tom događaju. Samo je policiji ispričala sve. A i mi se sada plašimo šta je on spreman da uradi kad je počeo da grize kao zver. Plašimo se za rođaku, za njenu decu, pa i za nas kada sazna šta smo sve pričali za njega, a ništa nismo slagali. Poneo se kao životinja - priča naša sagovornica.

Apel policije: Prijavite nasilje u porodici

Policija apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na brojeve telefona 0800 100 600 ili 192, koji su sve vreme dostupni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading