Zoran Marjanović
Foto: Alo/Foto: Alo!/Masanori Jošida

Pred Apelacionom sudu u Beogradu završeno je čitanje prvostepene presude Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene Marjanović, 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči. Njegovi branioci juče su obrazložili žalbe na presudu i naveli da je ključni svedok isključen iz postupka, a da je reč o devojci koja mnogo liči na žrtvu zločina!

Advokat Aleksandar Zarić rekao je da je ta devojka dala izjavu u policiji i da je ona overena kod notara. Potom je sudu pokazao njenu fotografiju, kao i fotografiju Jelene Marjanović. Kako se moglo videti, njih dve neverovatno liče, toliko da su policajci, prema tvrdnjama Zarića, bili zapanjeni kada je došla da svedoči. 

Zoranov brat nervozno
vrteo prsten i cupkao

Zorana Marjanovića juče je u Apelacionom sudu podržao brat Miloš. On je sve vreme vrteo od nervoze prstenje na ruci i cupkao nogom, a na kraju se obratio Zoranu i rekao da mora da ide kući, na šta mu je on odgovori da puno pozdravi ženu Milicu.

- Ona je otišla u policiju da prijavi da ju je tog dana na nasipu pratio muškarac na motoru u crnoj jakni dok je bila s detetom i da joj je delovao jako sumnjivo. Na Jeleninoj ramfli od trenerke, ispod njenih noktiju i na patici pronađen je DNK nepoznatog muškog lica koje nije Zoran, a povodom toga ništa nije urađeno - rekao je advokat Zarić.

UBISTVO JELENE REŠAVA NJENA DVOJNICA Odbrana Zorana Marjanovića tražila saslušanje ključnog svedoka!

Foto: Alo.rs

 

Marjanovićeva odbrana je posle predstavljenih žalbi na prvostepenu presudu kojom je on osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zatražila od sudskog veća da preinači presudu i donese oslobađajuću ili je ukine i vrati Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Advokati odbrane Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Veljko Delibašić zatražili su preinačenje presude jer smatraju da je ona kontradiktorna, nerazumljiva i nelogična.

- Prema rečima veštaka čije se reči ovde nisu vrednovale, a na osnovu čijih veštačenja su mnoge presude donete, izvršilac ovog krivičnog dela morao je da ima krv na svojoj odeći i po telu - rekao je advokat Delibašić, i dodao:

- Ako je izvršilac bio u kanalu dok je ubijao Jelenu, on bi bio potpuno mokar, što bi prolaznici s kojima je Zoran razgovarao morali primetiti. A ako, kako je kasnije ipak napisano u presudi, bio izvan kanala, onda bi po sebi morao imati tragove krvi.

Prema rečima advokata, kontradiktorne su i izjave svedoka koji su rekli da su ubeđeni da su videli Jelenu i Zorana na nasipu, ali su potpuno pomešali njihovu garederobu.

- Oni su rekli da je Jelena na sebi imala crveni gornji i sivi donji deo, a Zoran maskirne pantalone zeleno-crne. Jelena je ipak imala plavu trenerku i crni donji deo, a Zoran plavo-sive pantalone - rekli su advokati.

Meštani Borče na nasipu
videli devojku nalik Jeleni

Mediji su posle zločina pisali da je Zoran Marjanović imao saučenicu u ubistvu Jelene i da je ona glumila žrtvu na nasipu nekoliko sati pre nego što je prijavljen nestanak. Takođe, meštani Borče su navodili i da je ta devojka trčala nasipom i da je s njom bilo njeno dete, što se poklapa s rečima Marjanovićevih adokata. Ipak, oni nisu precizirali da li su upravo nju tražili kao svedoka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading