PREDOČENI KLJUČNI DOKAZI PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA Kamera demantuje tvrdnje osuđenog za ubistvo supruge
Foto: Tanjug

U tom kratkom periodu od 26 minuta, kako se veruje, pratio je pokojnu ženu koja je krenula da džogira, u jednom trenutku je nagovorio da siđu zajedno sa nasipa, dok je ćerkica ostala kod rampe, i potom je nepoznatim oruđem ubio za svega nekoliko minuta.

To je zaključak sudskog veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića, čiji je nalaz predočen danas u Apelacionom sudu u Beogradu gde se održava sednica po žalbama na prvostepenu presudu, a koji je zasnovan na analizi baznih stanica.

Sudija Svetlana Jovanović je referisala i deo iz presude Višeg suda u kojem je kao jedan od dokaza protiv Marjanovića izdvojen snimak kamere sa porodične kuće Jahovića, na kojem se vide kako po nasipu hodaju dve osobe, jedna viša i jedna niža koja zaostaje za njom.

To je dokaz koji demantuje iskaz okrivljenog i njegove tvrdnje da se ni u jednom trenutku nije odvajao od male Jane. 

Pored toga, sudija je navela i da je veoma nelogičan deo Marjanoviće odbrane da je već u 17.05 zvao brata pa oca i prijatelja policajca da im prijavi da je Jelena nestala:

- Kako je mogao tako brzo da bude siguran da mu je supruga nestala? Sumnjivo je i to da, tokom traganja za njom, nije ništa video niti čuo vrisak ili bilo kakav zvuk, s obzirom da je osoba izoštrenog sluha koja se bavi muzikom i streljaštvom.

Danas je, inače, u sud došao Zoranov rođeni brat Miloš Marjanović koji mu je srdačno mahnuo i razmenio sa njim par reči.

U nastavku sednice narednih dana preostalo je još da se predoči preostali deo presude, napisane na čak 700 strana, nakon ćega će četvorica Marjanovićevih advokata izneti žalbe i pokušati da ospore dokaze na osnovu kojih je njihov branjenik osuđen u julu prošle godine na 40 godina zatvora.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading