ČEKA SE DODATNO IZJAŠNJENJE VEŠTAKA O ZLOČINU KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU! Na Đurđevdan udavio brata, pa ga spremio za sahranu
Foto: Alo ilustracija M.J.

Dodatno izjašnjenje veštaka na brojne okolnosti analiza koje su urađene u toku i nakon obdukcije tela preminulog Saše Grujića, zatražila je Milanov branilac po službenoj dužnosti Ljiljana Jocović, pa je današnje ročište odločeno za početak aprila, do kada bi trebalo da pristignu nalazi.

Smrt Saše Grujića, koji je preminuo naislnom smrću na Đurđevdan prošle godine, šokirala je i Niš i Srbiju. Evo kako se desio zločin, kako je rasvetljen I šta se do sada sve desilo na sudu.

Brat prijavio "prirodnu smrt"

Kako je “Blic” pisao, optužnicom VJT Niš Milan Grujić se tereti da je brata udario prvo pesnicom u glavu, da ga je šutirao kada je pao a potom udavio šakama. Onda ga je presvukao i obukao mu odeću za sahranu a posle toga pozvao Hitnu pomoć i prijavio prirodnu smrt. Mrtvozornik je videviši odricu ispod oka obavestio policiju, pa je po nalogu tužilaštva urađena obdukcija koja je pokazala da je smrt nasilna i da je Saša je zadavljen stezanjem vrata, pa je Milan uhapšen posle zločina i zadržan u policiji.

Prvo ćutao pa negira zločin

Grujić se u istrazi branio ćutanjem ali je na suđenju pristao da iznese odbranu, rekavši da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret. On tvrdi da brata nije ubio već da je te noći pao u hodniku a potom umro prirodnom smrću. Povrede na telu brata pokušao je da opravda time da mu je pružao pomoć davanjem veštačkog disanja i masaže srca, i pokušajima da ga osvesti.

MUP sprovodi novu akciju: Posebnu pažnju obratite na ovo! Kazne su paprene! - Alo.rs

-Legao sam da spavam, posle 20 minuta, čuo sam u hodniku da je nešto palo. Ustao sam i video ga ispred vrata boravka na pločicama kako leži. Podigao sam ga i vratio u krevet. Ne sećam se da li je bio svestan. Pozvao sam Hitnu pomoć oko 21.30h, možda sam bio drzak prema njemu, ali on je celog dana pio samo “bensendine”. Prijavio sam da mu nije dobro, Hitna je pitala da li su mu otvorene oči, rekao da jesu. Oni mi ništa nisu rekli, nisu me ni pitali za adresu. Vratio sam se u sobu, misleći da će mu biti bolje. Oko 3.30h sam se probudio i otišao da vidim da li mu je bolje. Video sam da kako sam ga ostavio tako sam ga zatekao. Pozvao sam prvog komšiju da mi se nađe jer sam se našao u beznađu. U međuvremenu sam pokušao da mu pomognem, drmao za ramena i vrat, udarao šamare, veštačko disanje i masažu srca, branio se Grujić.

Veštak Zavoda za sudsku medicinu dr Aleksandra Antović izjavila je na jednomm od ranijih ročišta da smrt oštećenog nije nastupila usled trovanja lekovima koji su pronađeni u njegovoj krvi, već usled stezanja vrata šakama. Ona je dodala da su u krvi I urinu nađeni tragovi “dijazepama” i njegovog metabolita kao i antipsihotika “olanzapine” u terapijskim dozama koje predstavljaju koncentraciju lekova u željenoj dozi ordiniranoj od strane nadležnog lekara.

-Takve doze ne mogu da dovedu do smrtnog ishoda. Konkretno, ovde se ne radi o smrti nasilnog porekla uzrokovanoj lekovima već ugušenjem kao posledica stezanja vrata šakom ili šakama, kategorična je bila dr Antović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/3639556-ucenica-osmog-razreda-napala-profesorku-veronauke-usred-casa

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading