OSUMNJIČENI DANAS NA SASLUŠANJU U TUŽILAŠTVU Drugo bratoubistvo u Nišu za manje od godinu dana
Foto: Printscreen/Društvene mreže

On je juče uhapšen, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće priveden tužiocu uz krivičnu prijavu.

Bratoubistvo je juče šokiralo stanovnike Kovanlučke ulice u kojoj su braća živela. Prema rečima komšija, nakon svađe braće koja se čula i na ulici, par trenutaka je vladala tišina, a onda je V. V. istrčao u dvorište i počeo da viče: "Ubio sam brata, ubio sam brata".

Prema nezvnaičnim informacijama, prizor u kući je bio zastrašujući pošto je osumnjičeni ubio Bobana udarcem sekire u glavu.

Prema rečima komšija, braća su nakon smrti roditelja živela sama i oduvek je bilo razmirica među njima, ali je i pored toga stariji brat pre dva meseca garantovao za mlađeg brata i na njegovo insistiranje otpušten je iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica".

Pokušali da ukradu česmu, a on ih dočekao pištoljem! - Alo.rs

Pre nepunih godinu dana Niš je potreslo takođe bratoubistvo koje se dogodilo u naselju Donji Komren. Milan Grujić (45) je uhapšen i sudi mu se za ubistvo rođenog brata Saše Grujića (52) u noći između 5. i 6. maja.

Grujići su, kao i Vacići, živeli sami, nigde nisu radili i imali su različitih problema - Saša je imao psihičke poteškoće, a Milan je voleo da popije.

Milan Grujić se tereti da je brata udario prvo pesnicom u glavu, da ga je šutirao kada je pao, a potom udavio šakama. Onda ga je presvukao i obukao mu odeću za sahranu, a posle toga pozvao Hitnu pomoć i prijavio prirodnu smrt.

Mrtvozornik je, videviši modricu ispod oka, obavestio policiju, pa je po nalogu tužilaštva urađena obdukcija koja je pokazala da je smrt nasilna i da je Saša je zadavljen stezanjem vrata, pa je Milan uhapšen posle zločina i zadržan u policiji.

U toku je suđenje za ovaj zločin, a okrivljeni negira krivicu i ističe da je njegov brat preminuo zato što je popio veću količinu lekova za smirenje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading