SUĐENJE ZA UBISTVO MMA BORCA Boćin advokat pretio veštaku zbog DNK analiza
Foto: privatna arhiva

Kada su, posle gotovo tročasovnog ispitivanja sudskog veštaka balističke struke Dejana Belića na red došli stručnjaci za DNK tragove sa Biološkog fakulteta u Beogradu, predloženo je da se oni najpre upoznaju sa sudskim spisima i da se posle toga izjasne ponovo na svoj nalaz i mišljenje u prisustvu stručnog savetnika.

Veštak mikrobiolog, prof. dr Dušan Keckarević, potvrdio je da je potrebno da imaju uvid u spise, posebno izjave svedoka i okrivljenih, a koje bi mogle da rezreše nedoumice.

SUĐENJE ZA UBISTVO MMA BORCA Boćin advokat pretio veštaku zbog DNK analiza

Uroš Stefanović foto: Facebook printscreen

 

Protiveći se tom predlogu, advokat Srđan Lješković, jedan od Bogdanovićevih branilaca, izjavio je da smatra da veštaci nemaju potrebe da se upoznaju sa spisima i da je Više javno tužilaštvo imalo vremena da im ih dostavi.

- Postoji velika verovatnoća da posle završetka ovog postupka podnesemo krivične prijave protiv veštaka Keckarevića koji su radili DNK tragove - rekao je advokat Lješković.

- Bogdanović je teški invalid, deset meseci se nalazi u pritvoru, i sporimo sve DNK nalaze na maskama, rukavicama...

Povodom njegove izjave reagovao je sudija Vidoje Mitrić, ističući da tako nešto nikada nije čuo, i opomenuo ga da se više ne obraća veštaku.

I sam reagujući na izjavu advokata da postoji mogućnost, veštak prof. dr Keckarević kazao je da izjavu advokata smatra pretnjom i da je ovaj time pokušao da utiče na ishod eventualnog budućeg veštačenja.

SUĐENJE ZA UBISTVO MMA BORCA Boćin advokat pretio veštaku zbog DNK analiza

Daniel Janjoš/ Foto: Facebook

 

Janjoš je juče tvrdio da nijedan metak nije ispalio u Kovačevića, i da 2. septembra prošle godine u Cankarevu 8, gde se dogodila pucnjava, nije došao nikoga da ubije.

Istakao je da je branio svoj život, i da on, kao iskusan strelac i reprezentativac u tom sportu, ne bi napravio grešku. Bogdanović je izjavio da je on levoruk i da mu ta ruka nije oduzeta, ali da nema funkcionalnost.

SUĐENJE ZA UBISTVO MMA BORCA Boćin advokat pretio veštaku zbog DNK analiza

Goran Kovačević/Foto: privatna arhiva

 

Kako je izjavio, puca levom rukom i nije mogao da se okrene u kolima, s obzirom na to da ima protezu na nozi od kuka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading