PUCNJAVA I UBISTVO MMA BORCA KOJE JE ZAPREPASTILO SRBIJU Ušao u policijsku stanicu i predstavio se... Kada su čuli njegovo ime, momentalno je uhapšen!
Foto: Printscreen

Dalibor Bogdanović Boća (44), bivši policajac za kojim je bila raspisana poternica zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Gorana Kovačevića Goranca i u ubistvu MMA borca Uroša Stefanovića (27), u sredu uveče ušetao je u policijsku stanicu u Novom Sadu i predao se.

On je došao bez advokata, a nakon što se predstavio, odbio je dalju komunikaciju sa policajcima.

Posle utvrđivanja identiteta, Bogdanoviću je određeno zadržavanje zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi koja se dogodila 2. septembra prošle godine u Novom Sadu. Tada je ispaljeno 15 metaka iz dva različita oružja. U akciji policije privedeno je 13 ljudi, a DNK tragovi u automobilu korišćenom u napadu doveli su inspektore do njihovog bivšeg kolege Bogdanovića, koji je već bio u bekstvu.

Tragalo se i za Danielom Janjošem (42), profesorom fizičkog vaspitanja i bivšim prvakom u streljaštvu koji se 13 dana nakon zločina predao policiji u pratnji advokata.

Određen mu pritvor do 30 dana

Bogdanović je juče priveden u Viši sud u Novom Sadu, gde mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana zbog uznemirenja javnosti i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela za koje se sumnjiči, kao i mogućnosti ponovnog bekstva.

- Nakon što se predao, Janjoš je krivicu preuzeo na sebe. Otkrio je gde je sakrio oružje koje su, kako se sumnja, on i Bogdanović koristili prilikom napada. Takođe je ispričao da je on kobne večeri vozio kola, dok je Bogdanović sedeo na zadnjem sedištu. Pravdao se da je pucao jer je navodno ubijeni mladić razbio vozačevo staklo i počeo da ga udara, pa se on uplašio - reko je izvor Alo!.

PUCNJAVA I UBISTVO MMA BORCA KOJE JE ZAPREPASTILO SRBIJU Ušao u policijsku stanicu i predstavio se... Kada su čuli njegovo ime, momentalno je uhapšen!

Facebook printscreen

 

Međutim, njegovo priznanje se samo delimično poklopilo s onim što su  sigurnosne kamere snimile. Osim same likvidacije, kamere su snimile i zeleni pikap „pežo“, koji je po Novom Sadu pratio Kovačevića neposredno pre pucnjave.

Goran Kovačević Goranac i osumnjičeni Dalibor Bogdanović Boća bili su prijatelji, a zajedno im se sudi zbog optužbi da su pre četiri godine oteli Gorana Cvijetića jer su sumnjali da je on ubio Teodoru Kaćanski, devojku njihovog prijatelja.

- Goranac i Boća družili su se 15 godina, a onda su se samo razišli. Koliko znam, nije bilo nikakve svađe niti tuče među njima niti je neko nekome tu dugovao. Jednostavno, samo su zahladneli odnos - rekao je izvor.

Četiri puta pokušali da ga ubiju

Bogdanović je pre tri godine teško ranjen kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa. Eksploziv je pronađen i prošle godine u zgradi u kojoj je živeo. Bogdanovića su četiri puta pokušali da likvidiraju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading