PREKO SKAJA "VRAČARCI" DOGOVARALI UBISTVO NAČELNIKA POLICIJE "Samo da ubijemo Veska Milića i vraćamo Meksiko u Beograd!"
Nikola Vušović Džoni Foto: Alo.rs

Prema nezvaničnim informacijama, kriminalna grupa okupljena oko Džonija (Nikole Vušovića) sa Vračara, poznata kao Vračarska grupa ili Vračarci, švercovala je kokain iz Južne Amerike do Evrope, a tako zarađenim novcem pripremali su i izvršavali likvidacije. Grupa je blisko sarađivala sa kavačkim klanom Radoja Zvicera, a trenutno se terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistava.

Vračarci su velike količine kokaina iz Južne Amerike prevozili do Beča i Barselone, a odatle ka zemljama EU i Srbije. Deo novca je išao u pripremu i realizacije ubistava, a drugi u izgradnju nekretnina, uvek na tuđe ime, da oni ne bi bili sumnjivi.

Imali su visok nivo bezbednosne kulture, a komunicirali su isključivo putem kriptovanih telefona.

Putem kriptovanih telefona dogovarali su sastanke u nekom parku na Vračaru, jer park ne može da se ozvuči.

Na sastanak nisu nosili nikakve telefone, a u parkovima su uvek bili njihovi ljudi u slučaju da naiđe policija ili neko iz suparničkog klana.

Kada bi dogovorili to šta imaju, rastajali bi se i nakon toga ponovo ugovarali susrete.

PREKO SKAJA

Foto: PU Beograd

 

"Vračarci" su i po nekoliko meseci pratili svoje potencijalne žrtve: kretanje, navike, a potom su spremali logistiku - nabavku oružja i vozila.

Svaku pripremnu radnju radila je druga ekipa kako ne bi bili otkriveni.

Kako nezvanično saznajemo, u jednoj od prepisaka kažu "samo da ubijemo Veska Milića i mi vraćamo Meksiko u Beograd i neće niko smeti da nam stane na put".

Ova poruka se odnosila na Veselina Milića, načelnika PU Beograd, kojeg su u bezbednosnom sistemu Srbije targetirali kao smetnju i pretnju u njihovim kriminalnim i mafijaškim namerama.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading