SPISAK POLICIJE ZA HAPŠENJE VRAČARACA IMAO JE MNOGO VIŠE OD 17 IMENA Na njemu bio i Veljin vojnik zvani Dekster, uhapšen u Beču zbog krađe kokaina i 106.000 evra!
Foto: Alo ilustracija M.J.

Spisak policije za hapšenje ove ekipe imao je mnogo više od 17 imena, ali pomenuti Dekster i Vušovićev partner Uroš Piperski izdržavaju zatvorske kazne u Beču i Lisabonu, dok su još jedanaestorica u bekstvu.

Đorđević se u Austriji sumnjiči zbog krađe 13 kilograma kokaina, vrednog pola miliona evra i 106.000 evra od suparničkog klana.

Osim krađe protiv njega se vodi istraga zbog sumnje da je umešan u ubistva.

Pljačka se dogodila 2019. godine, kao su on i šest njegovih saradnika namamili žrtvu tako što su mu rekli da žele da kupe 13 kilograma kokaina.

- Namamili su žrtvu u garažu i tamo ga napali. Ukrali su mu kokain vredan pola miliona evra, kao i 106.000 evra u kešu - naveo je tužilac na prvom suđenju u Beču.

Među uhapšenima bivši muž starlete, predsednik BK Crvene Zvezde i bivši zadrugar - Alo.rs

Pre toga ovog krivičnog dela, Đorđevićevo ime se pominjalo tokom hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića jer je njegovo ime navodno bilo na spisku nestalih osoba kojima se izgubio svaki trag, pa se nije isključivala mogućnost ni da je ubijen.

Međutim, u junu prošle godine, kada mu je policija stavila lisice na ruke, otkriveno je da je živ i da je i sam organizovao ogranak kavačkog klana koji re švercovao drogu u Beču. Inače, Đorđević važi za bliskog saradnika kavačkog klana, navodno je održavao kontakt sa Belivukom ali i Nikolom Vušovićem.

Maloletnici skrnavili grobove u Boru, sa spomenika krali mesingane predmete - Alo.rs

Nešto više se čulo i 2008. godine kada su u Kaluđerici, u sukobu dve grupe ljudi, koje su mediji tada označili kao kriminalne bande, smrtno stradali Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, dok su dve osobe teško povređene.

Isto tako, sa ovog spiska je uspeo da umakne i Uroš Piperski za koga se smatra da je bio gotovo ravnopravan na Vušovićem, ali samo zato što se nalazi u zatvoru u Portugalu.

Pored njih dvojice koji su iza rešetaka, u bekstvu su vođa Nikola Vušović, Nikola Mileković , Nikola Filipović (sin Bože Crnogorca), Miloš Pavlović, Radivoje Jovanović, Rašo Ban, Ivan Biletić, Jovica Sovilj, Miloš Andrijević, Rajko Topić kao i Petar Jevtić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading