LUKA BOJOVIĆ STIŽE U ZABELU Evo sa kime će provoditi svoje zatvorske dane!
JUAN CARLOS CARDENAS

Luka Bojović će po izručenju u Srbiju zatvorske dane provoditi u srpskom "Alkatrazu", zajedno sa okorelim robijašima poput Milorada Ulemeka Legije i Darka Eleza.

Vest da su španske vlasti obavestile srpsku policiju da su se stekli uslovi da Luka Bojović bude izručen našoj zemlji, pored balkanskog podzemlja ustalasala je i javnost u Srbiji.

Kako Republika saznaje, šef zemunskog klana zatvorske dane provodiće u požarevačkoj Zabeli, u nekim medijima označenoj i kao srpski "Alkatrazu", zatvoru u kome robijaju osuđenici koji izdržavaju kaznu od 10 do 40 godina robije.

To praktično znači da će se Bojović naći u istoj kaznenoj ustanovi u kojoj su već Milorad Ulemek Legija, osuđen za atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića i Darka Eleza, ozloglašenog kriminalca osumnjučenog za teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjenih u periodu od 2005. do 2009. godine.

LUKA BOJOVIĆ STIŽE U ZABELU Evo sa kime će provoditi svoje zatvorske dane!

Foto: Alo.rs

 

Podsetimo, kako je Republika već pisala, povratak Bojovića u Srbiju izazvao je pravi zemljotres u podzemlju, pre svega među Lukinim neprijateljima, koji strahuju da će njegovim dolaskom uslediti niz likvidacija kojima bi Bojović osvetio sve svoje ubijene srodnike i prijatelje. 

- Bojović se već godinama maksimalno trudi da u španskom zatvoru ne pravi nikakve ispade koji bi mu srušili dugo čekanu mogućnost da izađe na uslovnu slobodu, koja mu se bliži. Međutim, sada kada su mu kriminalni poslovi u Srbiji na rubu egzistencije, odgovaralo bi mu da mu bude odobreno da ostatak zatvorske kazne odsluži u Srbiji. To se, naravno, pročulo u kriminalnom podzemlju i izazvalo veliku paniku među njegovim suparnicima koji su odgovorni za smrti njegovog kuma Dragoslava Miloradovića, advokata i prijatelja Dragoslava Miše Ognjanovića, ali i saradnika Siniše Milića Bosketa, jer veruju da će ih Bojović osvetiti - rekao je izvor Republike.

LUKA BOJOVIĆ STIŽE U ZABELU Evo sa kime će provoditi svoje zatvorske dane!

EPA/J. L. PINO

 

Inače, Luka Bojović je u decembru 2014. u Španiji osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali mu se u kaznu računaju i prethodne dve godine, koje je proveo u pritvoru. Za falsifikovanje isprava izrečeno mu je tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina robije.

Viši sud u Beogradu je u avgustu 2016. naredio povlačenje poternice za Bojovićem, jer je oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava u Srbiji.

Za njim je 2010. bila raspisana poternica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka.

Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena poternica za njim.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading