BELIVUKOV KLAN U PANICI Evo ko uskoro izlazi iz zatvora i može da im pomrsi konce!
Foto: Alo.rs

 

Nastao potpuni haos! Od kako su Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni, među njihovim „Principima“ zavladala je panika! Stručnjaci upozoravaju da osećaju strah, jer im druge kriminalne grupe na Balkanu preotimaju posao s drogom, a posebno su u panici jer bi „zemunac“ Luka Bojović uskoro mogao da se nađe na slobodi i pomrsi im konce!

BELIVUKOV KLAN U PANICI Evo ko uskoro izlazi iz zatvora i može da im pomrsi konce!

Foto: Alo.rs

 

Veljko Belivuk, Marko Miljković i još dvadesetak pripadnika njihove kriminalne grupe uhapšeni su 4. februara prošle godine, a terete se za brojna krivična dela, među kojima su i sedam brutalnih ubistva. Sumnja se da su svoje žrtve kidnapovali, a zatim ih mučili, tukli, kasapili i mleli u mašini za mlevenje mesa. Među pripadnicima te grupe, troje su dobili status svedok - okrivljeni, koji su otkrili brojne detalje u vezi sa njihovim zverstvima.

Kako smo već pisali, poslednjih meseci širom Beograda pojavili su se uvredljivi grafiti na račun Veljka Belivuka, a stručnjaci ukazuju da je reč o besu „Principa“ zbog ponašanja Belivuka i Miljković koji su bili vođe te grupe.

BELIVUKOV KLAN U PANICI Evo ko uskoro izlazi iz zatvora i može da im pomrsi konce!

Luka Bojović EPA/VICTOR LERENA

 

- Preostali „ Principi“ su ostali potpuno dezorijentisani i bez vođstva! Od nekada dominantne grupe na tržištu droge, polako se raspadaju. Među njima postoji strah da će neko treći preuzeti njihovu ulogu, a da bi to mogao da bude i Luka Bojović, koji bi u narednih godinu dve mogao da se nađe na slobodi. „Principi“ su jako besni na svoje uhapšene vođe, što pokazuju i grafiti po Beogradu - navodi izvor.

BELIVUKOV KLAN U PANICI Evo ko uskoro izlazi iz zatvora i može da im pomrsi konce!

Printscreen/ Pink

 

Podsetimo, na tu temu za Alo.rs pričao je i bivši operativac Božidar Boža Spasić.

-  Svesni su činjenice pojedinci iz tog klana da nakon Lalićevog svedočenja i ostalih svedoka saradnika, da zapravo Belivuk i Miljković bukvalno nikada neće moći da komanduju klanom. Očito da je počeo sukob i unutar klana za određene pozicije. U ovom momentu nema nikakvih nagoveštaja da je taj sukob završen, naprotiv on se tek rasplamsava i strah me je da ćemo imati možda obračune, ili na ulicama ili obračune na nekim teritorijama koje su njima znane. Dakle, u pitanju je velika borba ne za naslednika klana Veljka Belivuka, nego da se jednostavno preuzme u potpunosti klan i drugačije organizuje i vodi! Mislim da među pojedinim tim pripadnicima klanova, koji su ostali napolju i koji kordiniraju tim grupama, se govori da su se Belivuk i grupa, koja se nalazi u zatvoru, suviše posvetili ubistvima i zverstvima i zločinima, a da su jedno vreme, i u jednom momentu zapostavili ono što je njihov najvažniji deo posla, a to je trgovina drogom. U to vreme neko se ubacuje sigurno na to tržište droge i to je ono čega se oni plaše da će ga izgubiti, jer naprosto ako nema komandanta parade, onda će miševi kolo da vode - navodi Boža Spasić i dodaje:

BELIVUKOV KLAN U PANICI Evo ko uskoro izlazi iz zatvora i može da im pomrsi konce!

EPA/J. L. PINO

 

- Podsećam da je veliko uzbuđenje ili nervoza među njima s obzirom na činjenicu da uskoro iz zatvora izlazi Luka Bojović, tako da i taj klan će im biti velika nedoumica sta će se događati. Tako da među mafijom na jesen možemo očekivati velika previranja, bogami i sigurno međusobnih obračuna - kazao je Spasić.

Inače, Luka Bojović, nekadašnji pripadnik zemunskog klana koji trenutno služi kaznu u zatvoru u Španiji, navodno je sarađivao sa škaljarcima.

Bojović bi najranije mogao da se nađe na slobodi početkom 2024. godine, i to pod uslovom da mu španske institucije prihvate molbu za uslovni otpust, za koji može da podnese zahtev nakon odsluženja dve trećine kazne. Ukoliko bi se to dogodilo Bojović bi bio slobodan čovek, jer ga Srbija ne potražuje ni za jedno krivično delo.

BELIVUKOV KLAN U PANICI Evo ko uskoro izlazi iz zatvora i može da im pomrsi konce!

JUAN CARLOS CARDENAS

 

Podsetimo, U Španiji je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Za falsifikovanje isprava izrečena mu je kazna od tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina zatvora.

Njegovo ime se povezivalo sa brojnim krivičnim delima u Srbiji, među kojima su ubistva i pokušaji ubistva, ali je bio oslobođen optužbi ili nije postojalo dokaza koji bi potkrepili takve sumnje.

Uhapšen je u Španiji u gradu Valensija 2012. godine.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading