SKANDALOZNA ODBRANA GRUPE KOJA JE ZAPALILA KOMBI SA NAVIJAČIMA PARTIZANA Ponela nas atmosfera, pa smo uzeli baklje...
Foto: MUP Srbije

Boris Novović Ris (36), Todor Arambašić (19), Veljko Milivojević (26), Ivan Marković (32) i Mihailo Stepanović (22) koji su optuženi za nasilničko ponašanje na utakmici kod Mladenovca kada su zapalili kombi koji je prevozio navijače Partizana saslušani su u Višem sudu u kojem su, kako se navodi, izneli iste odbrane, saznaje Telegraf.rs

Osumnjičenima se stavlja na teret da su 16. aprila 2022. godine oko 22:15, nakon derbija izmedju FK Crvena zvezda i FK Partizan, kod sela Markovac, preprečili put kombiju koji je prevozio navijače protivničkog tima.

Po izlasku iz vozila, osumnjičeni su stavili maske na lica i kapuljače na glave i krenuli prema kombiju. Tvrdim predmetima su razbili dva stakla na kombiju, a potom ubacili dve zapaljene baklje u unutrašnjost kombija. Pošto se zapalila unutrašnjost kombija, u kojem je bilo devet oštećenih, oni su pokušali da napuste vozilo, ali im osumnjičeni to nisu dozvoljavali, držeći vrata vozila sa spoljne strane. Nakon što su oštećeni uspeli da napuste kombi, osumnjičeni su ih fizički napali. Oštećeni su potom uspeli sa pobegnu u obližnju njivu, a osumnjičeni su pobegli sa lica mesta svojim vozilima. U ovom incidentu četiri osobe iz kombija zadobile su lake telesne povrede.

Džej Ramadanovski oproštaj na Dorćolu

Alo!

 

Oni su u sudu tvrdili da nisu išli organizovan, nego da su slučajno naišli na taj kombi. Takođe su istakli da nisu pripadnici navijačke grupe, već da samo idu na utakmice i navijaju za Zvezdu. Rekli su da su se vraćali sa Derbija i da su zbog alkohola koji su pili, hteli da izbegnu policiju, pa su skrenuli sa glavnog puta i išli preko sela Amerić da bi izbili za Topolu kod Markovca i tu naišli na kolonu.

Svi su rekli da nisu mogli da prođu, pa da se u tom haosu sve izdeševalo.

- Letelo je kamenje, bio je mrak, palile su se baklje, ponela me atmosfera, pa sam se setio da imam baklju u kolima. Držao sam je nekoliko sekundi i onda me je neko gurnuo i baklja mi je ispala. Video sam da je nekoliko ljudi bacalo kamenje. Tad sam se vratio u auto i krenuli smo napred sa još nekim automobilima, skrenuli za Kovačevac i tamo smo se razišli i otišli kućama. Ja nisam nikad učestvovao u navijačkim tučama. Baklju sam kupio ispred stadona i to prvi put - rekao je Todor Arambašić.

Novović, Milivojević, Marković i Stepanović su priznali da su bacali kamenje. Marković je rekao da je jedan kamen pogodio njegov auto, pa ga je uzeo i bacio u pravcu iz kojeg je došao i ušao u kola. Milivojević je takođe naveo da ga je kamen pogodio u leđa kao i to da se osećaju krivim.

Naloženo je veštačenje neuropsihijatra o stepenu alkoholisanosti oštećenih, a za Arambašića psihološko veštačenje uzrasta jer je tek postao punoletan.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading