VATRA BUKNULA U STANU BIVŠEG ELEKTRIČARA INFEKTIVNE KLINIKE Zapalio se uljani radijator, bilo je strašno
Alo/ Dejan Briza

Dušan Đ. (60) nastradao je u požaru koji je izbio oko ponoći u staroj stambenoj zgradi u krugu Infektivne bolnice, nezvanično saznaje "Blic". Kako nezvanično saznajemo, muškarac je živeo sam, bio je penzioner koji je nekada radio kao električar baš u Infektivnoj klinici.

Prema nezvaničnim informacijama, nastradali muškarac živeo je sam i požar je krenuo upravo iz njegovog stana. Sumnja se da se zapalio radijator, najverovatnije nakon spoja na instalacijama jer je u pitanju jako stara zgrada.

- Najverovatnije je uzrok uljani radijator, jer se on grejao tako. Verovatno je zaspao i nije ništa shvatio - priča za "Blic" Nebojša D. komšija iz zgrade pored.

On dodaje, da je nastradali Dušan bio "vuk samotnjak".

- Retko smo ga viđali, uglavnom je bio sam. Nije imao porodicu, samo neke rođake u Sloveniji - kaže on i dodaje:

"Bio je dobar čovek, ponekad je dolazio u našu zgradu kod komšije, ali nije bio mnogo druželjubiv".

Požar je bio veliki, stanari zgrade u blizini kažu da je vatrogascima bilo jako teško da priđu vatri koja se proširila sa obe strane.

- Svaka im čast kako su ovo ugasili - dodaje Nebojša i kaže da je pre nekoliko dana požar izbio i u zgradi pored.

- Kad sam došao izgledalo je strašno. Vatra je počela da izbija na krov pa su vatrogasci gasili sa obe strane - opisuje on dramu koja se odigravala satima nakon ponoći.

Vatra je ugašena, i svi stanari su evakuisani na vreme. U požaru je povređena i jedna starija žena, koja se nagutala dima dok je bežala iz zgrade.

"Nisam ništa čula"

Jedna stanarka zgrade kaže za "Blic" da nije čula ništa dok joj vatrogasci nisu zakucali na vrata.

- Vatrogasci su mi lupali na vrata i probudili me. Tako sam saznala da je požar, ništa nisam čula - dodaje ona i kaže da se smestila kod komšinice u zgradi pored jer u svoj stan ne može da uđe.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading