ĆERKA ME JE PROBUDILA JER JE OSETILA DIM Ispovest muškarca koji je ostao bez svega u požaru kod Infektivne klinike
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Borisav Đorđević, jedan je od stanara koji je u požaru koji je noćas malo posle ponoći izbio u Bulevaru oslobođenja 16, izgubio sve. Spavao je u trenutku kada ga je ćerka probudila jer je osetila dim, a kada su shvatili šta se dešava budli su sve stanare. Za to vreme, njima je sve izgorelo.

– Spavao sam. Bilo je možda 12 sati kada me je ćerka probudila da je osetila dim. Prvo sam pogledao kablove kod sebe da nije tu. Onda smo osetili iz hodnika i trčali da budimo stanare redom. Tada sam zaboravio da uzmem svoje stvari – priča Đorđević za medije.

Stradao mu je i novčanik sa dokumentima.

– Kada je ugašen požar, išao sam da tražim. Ostao je samo delić od jakne, u njoj su bili novčanik i ključ od kola – kaže on.

Dodaje da je bilo neopisivo.

– 80 odsto je izgorelo. Patos je skroz izgoreo. To je izbilo na donjem spratu pošto je trska ispod, i grede. Pošto je hodnik blizu, kada su vrata izgorela, vatra se proširila hodnikom. Brzo su došli vatrogasci ali nisu mogli bez dizalice i krana da rade dok on nije stigao – kaže Đorđević.

U trenutku izbijanja požara u zgradi je prema njegovim rečima bilo oko 10,12 stanara.

– Osoba koja je povređena je moja komšinica. Nagutala se dima i pala je. Baka je sada dobro. Javili su da je dobro – kaže on.

Na pitanje šta će sad, kaže:

– Ne znamo. Ne znamo ni kome da se obartimo.

Jedan od stanara ispričao je za medije da je uspeo da spasi taštu:

– Neispavan sam spasio tastu, jedan je poginuo. Vatrogasci su bili profesionalci, i njima treba dati svaku pohvalu i nagradu. Teško mi je da pričam – rekao je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading