Džordž i Amal Kluni
Profimedia
Džordž i Amal Kluni

Profimedia

Džordž i Amal Kluni , Foto: Profimedia

Scholas Occurrentes ima za cilj da spoji tehnologiju i umetnost u službi društvene integracije i mira u svetu, prenosi Rojters. 

Ričard Gir sa devojkom Alehandrom prima odlikovanje

Profimedia

Ričard Gir sa devojkom Alehandrom prima odlikovanje, Foto: Profimedia

Sličnu organizaciju, papa Franja je pokrenuo dok je bio kardinal Horhe Bergoljo u Buenos Ajersu, ali ova škola sada deluje iz Vatikana kao međunarodna fondacija.

Selma Hajek stigla sa porodicom

Profimedia

Salma Hajek stigla sa porodicom, Foto: Profimedia

Gir, Kluni i Hajek prihvatili su ulogu ambasadora za jedan od umetničkih projekata papine fondacije.

Oranizatori kažu da poznate licnosti imaju veliki uticaj i da upravo one mogu širiti i prenositi važne poruke.

Ne razmišlja o ostavci

Papa Franja ne razmišlja o ostavci i, kako je saopštio, spreman je da "ide dalje" na svom teškom zadatku vođenja Crkve sa 1,2 milijarde vernika, saopštila je danas Sveta Stolica. Papa je to rekao, kako se navodi, sinoć učesnicima 6. svetskog kongresa Papinske zadužbine "Skolas Okurentes", koji se održava u Vatikanu, a kome su, između ostalih, prisustvovali u svetu poznati glumci Selma Hajek, Džordž Kluni i Ričard Gir, te mladi "jutjuberi". Sedamdesetdevetogodišnji Sveti Otac, poreklom Italijan, rođen u Argentini, je odgovarajući na pitanja učesnika kongresa rekao da "nije razmišljao o ostavci" zbog, kako je naveo, svojih odgovornosti. "Priznajem vam: nisam mislio da ću biti izabran i to je za mene bilo iznenđenje. No Bog mi je nakon toga dao mir koji još traje. I to me podstiče da idem dalje, to je milost koju sam primio", rekao je odgovarajući na pitanje učesnika kongresa. Nedavno su, naime, mediji objavili da je plan rada pape Franje za 2017. godinu potpuno prazan, što, kako tvrde, nije normalno u vatikanskom programu.