Novica Veličković
Profimedia
Novica Veličković

Profimedia

Novica Veličković, Foto: Profimedia

Košarkaši Partizana zasluženo su došli do "Žućkove levice". U čitavom prvom poluvremenu briljirali su sa svih pozicija, imali i 20 poena prednosti, a i u drugom delu treće četvrtine kontrolisali su dešavanja na parketu.

Zvezda je zablistala na početku drugog poluvremena i u većem delu poslednje deonice kada je u nekoliko navrata prišla na tri poena zaostatka.

Ipak, u presudnim momentima, izabranici Vladana Alimpijevića forsirali su previše šut za tri poena koji im nije bio najjači adut večeras.

Najzaslužniji za trijumf ekipe Nenada Čanka bili su Najdžel Vilijams-Gos sa 23 poena, Novica Veličković sa 13 i Ðorđe Gagić sa 12.

Kod Zvezde Nemanja Dangubić i Milko Bjelica postigli su po 14, a Dilan Enis 10 poena.

Tok utakmice:

1/4:

Posle 2-3 uvodna minuta u kojima je viđeno more grešaka sa obe strane Partizan se prvi pribrao i preuzeo kontrolu na parketu.

Nakon kucanja Dangubića na otvaranju meča, Marinković i Gagić uspeli su da poenima pod košem preokrenu na 7:4. Usledili su novi poeni crno-belih koji su u 6. minutu imali velikih 14:6.

Novica Veličković je briljantno komandovao u svojoj ekipi dok je vodio strašnu borbu u zoni koša sa Perom Antićem.

Ročesti i Dangubić su na drugoj strani pokušavali da prodorima načine povratak Zvezde u igru (0/4 za tri).

Antić je u finišu četvrtine pogodio sa penala, dok je Si ovaj period igre završio sa dve lične greške.

2/4:

Ako je i bilo onih koji su prvih 10 furioznih minuta Partizan pripisali konfuziji "večitog" rivala, i oni su morali da do poluvremena priznaju da je finale u Čairu za sada u znaku izabranika Nenada Čanka.

Partizan je u 12. minutu imao ogromnih +20 dok su Antić, Ročesti i ostali u crveno-belom dresu promašivali i zicere, pogađajući samo sa linija za slobodna bacanja.

Zvezda zahvaljujući Dangubiću ipak pravi seriju od 9:2 ali Veličković i Aranitović novim trojkama vraćaju crno-belima impozantnu prednost (44:25).

"Parni valjak" nastavio je da melje do odlaska na odmor i uz samo tri izgubljene lopte ali i s velikom prednošću pod košem, došao je do +18.

3/4:

Zvezda se probudila, živnula i krenula je na sve ili ništa. I to joj se odmah isplatilo.

Zatečeni košarkaši Partizana bili su poput nemih posmatrača dešavanja na parketu kada su u prvih pet minuta Dangubić i Bjelica toliko razigrali saigrače da je usledila serija 16:3!

Tek je faul Feldina na 3:35 pre kraja četvrtine uspeo da prene crno-bele i zahvaljujući Vilijams-Gosu, Gagiću i Andriću (trojka) napravili su mini seriju 10:0 i vratili se u sedlo.

Dangubić je dva minuta pre kraja trojkom smanjio na 62:50.

Usledili su poeni sa obe strane, uglavnom sa penala, pa je Partizan pred poslednjih 10 minuta sačuvao isto toliko poena prednosti.

4/4:

Poenima Dilana Enisa Zvezda se potpuno vratila u meč i u prva četiri minuta poslednje deonice, Partizanova prednost osetno se topila.

Gagić i Gos uspevali su da održe prednost, kao i Vanja Marinković sa linije slobodnih bacanja.

Zvezda je u poslednja dva minuta pokušavala da presingom po čitavom terenu otme loptu crno-belima, ali sve što je mogla da uradi bilo je iznuđivanje penala.

Komentari (1)

Dragan

18.02.2018 23:36

E moja zvezdo, ko muve vez glave.