Obožava pecanje u Sibiru: Vladimir Putin
Profimedia
Obožava pecanje u Sibiru: Vladimir Putin

Profimedia

Ne odvaja se od krsta: Vladimir Putin, Foto: Profimedia

O krstu koji nosi Putin je bilo reči i prilikom njegovog gostovanja u emisiji američkog novinara Larija Kinga 2000. godine na televiziji CNN.

King je tada istakao da se dosta govori o njemu i o veri, ukazavši na činjenicu da uvek nosi krst, a Putin je rekao da ne voli da priča previše na tu temu.

“Ne treba svako svima da pokazuje svoje ispoljavanje vere, jer je to nešto što počiva unutar čovekovog srca. Što se tiče nošenja krsta, ranije to nisam nosio, sve dok mi ga majka nije dala prilikom moje posete Izraelu. Bio sam dva puta tamo. Prvi put na poziv ministra spoljnih poslova te zemlje, a drugi put kao turista sa porodicom. Majka mi je dala krst da bi dobio blagoslov na grobu Gospoda. Ja sam to učinio i od tada ga stalno nosim sa sobom.

Slučajno postoji jedna priča vezana za krst, zbog čega sam odlučio da ga stalno nosim.

U Daši, u blizini Sankt Peterburga, je došlo do požara, jer je nešto pošlo pogrešno u sauni. Pre nego što sam ušao u saunu skinuo sam krst. Kada je izbio požar odmah sam sa prijateljem izašao nag odatle, jer je sve bilo iznenada.

Mislio sam da sam da je vatra uništila krst, jer je bio običan, napravljen od aluminijuma. Bio sam iznenađen kada je jedan od radnika iz pepela uspeo da izvuče taj krst, koji je ostao netaknut. Sve to me je zaprepastilo i od tada ga uvek nosim sa sobom. Veoma cenim taj krst, jer je pripadao mojoj majci”, rekao je ruski predsednik.

Komentari (4)

Sasvim prirodno

09.03.2018 01:38

Folirant,pozer sa prijemcivom pricom za svakoga.Krst od aluminijuma?ne voli da pokazuje,osim kada ga paparaco uhvati na opustenom nenamestenom pecanju.A mi smo svi male veverice.

popuskin

09.03.2018 12:29

@Sasvim prirodno - Nisi ti veverica , tebe je Darwin tacno definisao.

Vuki

09.03.2018 05:00

Prica, ne pije vodu..

Jagoda

09.03.2018 11:11

A sto bi pa on morao, tako mocan, tako privlacan sa harizmom do neba, da izmislja price i nekom podilazi kao BYREXsto navedose ovi prethodni komentatori.