Više od 40 životinja je pobeglo iz privatnog zoo-vrta
Alo"
Više od 40 životinja je pobeglo iz privatnog zoo-vrta

Alo"

Više od 40 životinja je pobeglo iz privatnog zoo-vrta, Foto: Alo

Iako je njegovo imanje nedavno pretvoreno u zabavni park, procenjuje se da je gotovo 40 tih životinja pobeglo sa imanja i živi u okolnim rekama, dok je isto toliko ostalo iza ograde, a pre nekoliko dana su te životinje izvršile „prepad“ na ulicama gradića Dorade, koji se nalazi u neposrednoj blizini imanja.

- Bilo je strašno. Čula sam kako deca vrište kada su se te zveri pojavile na ulici. Da su dohvatile neko dete, odmah bi ga ubile, a pitanje je trenutka kada će se tako nešto i dogoditi - rekla je Rozalba Kasaljas iz Dorada.

Ulaz na imanje od 2.200 hektara

profimedia

Ulaz na imanje od 2.200 hektara, Foto: profimedia

Eskobarovo imanje je devet puta veće od Central parka u Njujorku i tokom osamdesetih godina prošlog veka narko-bos nije žalio para kako bi ga naselio životinjama iz celog sveta, a bio je opsednut nilskim konjima.

S obzirom na to da je njegov kartel nedeljno zarađivao 420 miliona dolara, odnosno 22 milijarde godišnje, nije mu bilo teško da napravi najveću koloniju pomenutih životinja van Afrike, a trenutno se u parku nalaze i mnogobrojne druge divlje životinje.

Pablo Eskobar je ubijen 1993.

profimedia

Pablo Eskobar je ubijen 1993., Foto: profimedia

 

Pablo Eskobar

- Rođen je 1949, ubijen u okršaju sa policijom 1993.

- Na „Forbsovoj“ listi najbogatijih ljudi na svetu je 1989. zauzimao sedmo mesto sa imovinom procenjenom na 25 milijardi dolara. Nepoznato je bilo kojom količinom gotovog novca je raspolagao

- Odgovoran je za ubijanje i naručivanje ubistava nekoliko hiljada policajaca, sudija, protivnika

- Mesečno je krijumčario između 70 i 80 tona kokaina iz Kolumbije u SAD