Dragan
Facebook/Blaženka Kadija
Dragan

Facebook/Blaženka Kadija

Dragan, Foto: Facebook/Blaženka Kadija

Dragan iz Zagreba postao je poznat u regionu nakon što su se pre nekoliko dana na Fejsbuku pojavile fotografije Dragana u invalidskim kolicima kako čisti sneg. 

Na internetu su se odmah pojavili komentari kako je tužno što ovom čoveku niko ne želi da pomogne. Međutim, on sam kaže da uopšte nije tako. Tvrdi da ima najbolje komšije na svetu, ali da i sam voli da pomogne i očisti staze koje niko neće.

‘Nije da komšije neće da pomognu, moje komšije su najbolje u Zagrebu. Oni sve očiste. Ali, ja samoinicijativno krenem da čistim kuda nije moguće proći, jer tu niko ne čisti, ni protivpožarni put ni ove staze, jer ne znamo kome pripadaju. Pripadaju li zgradama, Gradu, to mi ne znamo. U ovom sam kvartu od 1989. godine, i svake godine samoinicijativno izađem s lopatom, ali sve komšije, ko god prođe, svi pitaju treba li pomoć, i pomognu! Ali, ja to ipak samoinicijativno radim, jer niko nema obavezu da ove staze čisti", kaže Dragan Vasić za dnevnik.hr.

On kaže da ima problem što ne može kao invalid da pozove nekog od nadležnih i zamoli da neko dođe da očisti prilaze zgradi kako bi mogao da izađe.

"Ljudi će pomoći, svi su jako dobri, ali oni ne mogu da naprave ono što ja želim – želim da odem do prodavnice, da kupim hleb, da se družim sa ljudima, a ne da bude u zatvorenom prostoru", ističe ovaj neverovatan čovek.

Komšije kažu za Dragana kažu da je neverovatan.

"Naš komšija svake godine prvi očisti zavejanu stazu stanarima Gervaisove ulice, hvala komšija", napisala je komšinica Blaženka Kadija koja je i postavila Draganove fotografije na Fejsbuk.

Komentari (1)

ttt

09.02.2018 13:11

U EU a ne znate kome pripada staza. Bravo majstore Kod nas se tačno zna kome šta pripada, ali mi nećemo da čistimo