Limun
shutterstock
Limun

shutterstock

Limun, Foto: shutterstock

Takođe, neretko neke od tih metoda mogu biti rigorozne, pa lekari savetuju da se pre početka prvo posavetujete sa njima. Postoji prirodan način za izbacivanje toksina i drugih šetnih materija iz organizma unošenjem određenih namirnica.

Započnite jutro zdravo. Kad ustanete, popijte limunadu od pola limuna i čaše mlake vode. Limunada je prirodni diuretik, što znači da pomaže telu da izbaci tečnosti i toksine. Citrusna kiselina takođe povećava nivo enzima koji stimulišu jetru.

Domaća supa: Pomoći će da se oslobodite od otrova. Prilikom kuvanja supe u nju stavite pileću ili juneću kost, celer, šargarepu, crni i beli luk. Osim toga što ćete se osloboditi toksina, u organizam ćete uneti obilje vitamina i minerala.

Orašasti plodovi: Za detoksikaciju organizma možete koristiti i razne semenke kao što su lan, suncokret, seme bundeve, susam, orah, badem. Osim toga što se ove semenke lako vare, pomažu i u čišćenju organizma od štetnih materija.

Seme kima: Ovo seme je prirodni antioksidant. Prilikom žvakanja, kim oslobađa korisna ulja koja pomažu pri boljem varenju i održavaju nivo šećera u krvi.

Značaj probiotika: Zdrava flora je veoma bitna za pravilan rad creva. Odaberite neki od prirodnih probiotika, kiseli kupus, jogurt, cveklu i oslobodite se štetnih materija.

Začini: Uvrstite neki od začina (cimet, kurkumu, đumbir) u svoj dnevni meni i na prirodan način se oslobodite toksina.