Ronioci, potraga
Alo!/Rajko Ristić
Ronioci, potraga

Alo!/Rajko Ristić

Dečak pronaen, spasioci se bore za njegov život, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Petogodišnji dečak iz ariljskog naselja Rigošte, koji je danas u podne upao u reku Rzav, pronađen je nakon sat i po vremena potrage.

Dečak je hitno prevezen u bolnicu na reanimaciju, međutim nakon pola sata borbe za njegov život, lekari su konstatovali smrt dečaka.

Prema rečima portparola Policijske uprave Užice, na terenu je pokušana reanimacija deteta, ali nažalost u tome se nije uspela.

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati.

"Oko podne smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju", rekao je Cicvarić za "Glas zapadne Srbije".

"Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požegi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25", rekao je Cicvarić.

Nestanak petogodišnjeg deteta prijavio je oko 12 sati njegov ujak sa kojim se nalazio u šetnji pored reke u blizini benzinske pumpe.

Komentari (3)

nensiem

10.03.2018 14:18

Tragedija dete malo se neispusta iz ruke blizu reke,ulice.

Zam

10.03.2018 15:58

A,ovaj koji je dao minus garant nema dete il ne zna šta znači imati dete

Dača

10.03.2018 23:05

Tuga do neba.Ljudi pazite decu vasu a I tudju.kako su mogli da dozvole da se malo dete igra pored brze I nabujale reke.Bože pomozi njegovim roditeljima da prezive ovu tragediju.Ti duso malene pocivaj u miru medju andjelima nebeskim.Moje saučešće porodici tog malenog andjela.