Sekira
profimedia
Tužan Nesrećan Žalostan muškarac

Profimedia

Leš ostavio sa drugim sinom koji je lice sa posebnim potrebama, Foto: Profimedia

Radovan Đujić (72) iz Brezičana kod Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je tupim predmetom ubio sina Duška Đujića (44), čije je telo najmanje dva meseca ležalo u njihovoj porodičnoj kući.

Telo, koje je bilo u poodmakloj fazi raspadanja, u ponedeljak je oko 14 časova pronašla policija, nakon što su došli do operativnih saznanja da je Duško nestao, odnosno da ga meštani Brezičana danima nisu videli u selu. Tragom te informacije policija je došla na imanje Đujića i na spratu kuće pronašla leš muškarca prekrivenog krečom, s povredama na glavi. Soba je bila ispreturana, sa tragovima borbe.

- U prisustvu mrtvozornika uviđaj je izvršio dežurni tužilac i policijski službenici PU Prijedor pri čemu je utvrđeno da se radi o 44-godišnjaku iz Prijedora. Na licu mesta pronađeni su tragovi koji upućuju na postojanje elemenata krivičnog dela teško ubistvo, a zbog sumnje da ga je počinio slobode je lišen R. Đ. - saopštila je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

Osumnjičeni Radovan sproveden je na kriminalističku obradu, dok je Duškovo telo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS i obdukcijom je potvrđeno da je ubijen. Pretpostavlja se da je izudaran po glavi ušicama od sekire, što će biti predmet dalje istrage.

- Uzrok smrti su višestruke povrede glave nanesene tupo-tvrdim predmetom. Isključena je mogućnost ubistva vatrenim oružjem, a telo se nalazilo u poodmakloj fazi truljenja zbog čega će se raditi i dodatne analize - rekao je izvor blizak istrazi.

Meštani Brezičana kažu da je Duško živeo u prizemlju kuće, zajedno sa bratom Draškom, koji je lice s posebnim potrebama, dok je njihov otac Radovan živeo na spratu. Braća su navodno jedva sklapala kraj s krajem i živela od socijalne pomoći, dok je otac imao mnogo bolje životne uslove. Upravo je to, kako pričaju meštani, stvorilo jaz između njih, a veruje se da je to "kumovalo" i ubistvu.

- Radovan je nedavno prodao određenu imovinu, pa je Duško od njega stalno tražio novac, ali mu ovaj nije dao. Zbog toga su se često svađali, a bili su skloni i alkoholu, i verovatno je kombinacija ta dva faktora i dovela do zločina - pričaju meštani.

Oni tvrde da Duška nisu videli više od dva meseca, pa se pretpostavlja da je tada i ubijen. Ipak, celo selo šokirano je Radovanovim ponašanjem u poslednja dva meseca. Oni kažu da se Radovan za to vreme ponašao normalno, kao da se ništa nije desilo, iako je očigledno znao da u prizemlju kuće leži leš njegovog sina. Da sve bude još gore, u donjem delu kuće živeo je i njegov drugi sin, koji je posle otkrića zločina odveden na psihijatriju.

Komentari (1)

nedjo

07.12.2017 12:42

sve je vise ludaka