Dete, mobilni, igrice
Profimedia.rs
Dete, mobilni, igrice

Profimedia.rs

Ilustracija: Profimedia.rs

Umesto da izlaze sa vršnjacima i traže svaku priliku da umaknu budnom oku roditlja, postmilenijalci više vole da provode vreme u kući i na društvenim mrežama, a zbog toga su sve manje srećni.

Današnji đaci završnih razreda osnovne i prvih razreda srednje škole provode manje vremena van kuće nego deca mnogo mlađeg uzrasta 2009.

Samo 56 odsto đaka završnih razreda srednje škole imalo je momka ili devojku u 2015. u poređenju sa 89 odsto među generacijama X i bejbibumerima.

Broj tinejdžera koji svakog dana provode vreme s prijateljima pao je za 40 procenata između 2000. i 2015. godine.

Iako su roditelji zadovoljni zato što ne moraju da razmišljaju gde su im deca, kao ni o tome da li će doći do neželjene trudnoće, posledice ovih trendova su katastrofalne.

Izolacija gura tinejdžere u depresiju, a stope samoubistva su tako visoke da eksperti smatraju da smo na pomolu “najgore krize mentalnog zdravlja u poslednjih nekoliko decenija”.

Komentari (3)

jes

12.08.2017 21:33

ja sa svojih 58,5 godina, Srecna i zadovoljna, Uzivam sa svojim suprugom, mob tel, da, ali kada je vazno, a u Mladosti nasoj, DRUZENJE, ZURKE, KAMPOVANJE, STOPIRANJE, a ova deca Ne znaju Sta je to

Nan

13.08.2017 09:37

@jes - Svako vreme ima svoje.

alo

13.08.2017 11:33

iaki su svi roditelji ponosni sto im deca znaju engleski i sve o kompjuteru treba da budu zabrinuti jer su ta deca glupa i pretvorice se u kompjuter,ne razmisljaju mozgom ne znaju se druziti,devojci ne sme da pridje uzivo nego samo sms....