Rob sluga roditelji razmaženost dečak
Shutterstock
Rob sluga roditelji razmaženost dečak

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Postoji sedam vrsta ili osnovnih uloga duša, a to su Sluga, Majstor, Ratnik, Učenik, Mudrac, Sveštenik i Kralj. Svaka od njih ima određene kvalitete i podrazumeva određene sposobnosti ili osobine. Iako se duša iz života u život reinkarnira u drugoj ulozi, tip duše kojoj pripadate nikada se ne menja. Te uloge nam niko nije dodelio ili nametnuo, one su deo nas. Među njima nema hijerarhije, sve su jednako vredne i slobodne. Tip duše kojoj pripadate nema veze s onim što ćete postati u životu. Saznajte koja ste vi duša.

Mudrac

Mudraci barataju zabavnim oblicima izražavanja i prirodnom pameću i mudrošću. Mudraci su rođeni da komuniciraju, dele svoju pamet i mudrost sa svetom u celini. Koristeći svoje prirodne talente oni su veliki životni komunikatori koji prosvetljuju.

Sveštenik

Ova duša je izvor inspiracije za druge. Sveštenici imaju osećaj misije, višeg poziva, potrebe da svet bude bolje mesto. Ova duša raspaljuje saosećanje i vodilja je svima. Međutim, sveštenik može preći u manični fanatizam, u isticanje sebe kao velikog pravednika, koji jedini zna što je najbolje za sve i očekuje da ga baš svi slede.

Učenik

Učenici su prirodno talentovani za posmatranje, snimanje, analiziranje i razumevanje. Oni vole da istražuju, prikupljaju podatke, a njihov životni prostor podseća na biblioteku, s policama prepunim starih knjiga. Oni manje žele da menjaju svet, više žele da ga shvate i nauče nešto o njemu. Tipične osobine duše učenika - znatiželjni su, obrazovani, analitični, pedantni, neutralni i ravnodušni.

Ratnik

Ratnikova specijalnost je snažna interakcija, pogotovo s onima koji se protive i prete. Oni gledaju na život kroz prizmu sukoba i stalno su spremni za izazov. Motiviše ih želja da brane ispravno i pobede pogrešno. Energični su, uporni, odani, zaštitnički nastrojeni, nemilosrdni.

Majstor

Imaju prirodni talent za kreativno izražavanje, obogaćuju život novim i originalnim idejama. Često ih privlače zanimanja u kojima mogu da rade kreativno, gde se traže izumi, dizajn i razvoj novih misli, novi stil, nove stvari - od inženjeringa, likovne umetnosti, obrta, grafike, mode, pa sve do poezije, plesa i atletike. Maštoviti su, inovativni, čudni.

Sluga

Oni imaju urođen nagon da rade za opšte dobro. Izuzetno su nesebični i otvoreni za pomoć, blage su naravi, brižni i gostoljubivi i kao takve ih je lako iskorišćavati. Potrebe drugih stavljaju na prvo mesto, čak i ako je to na njihovu štetu. Brižni su, skromni, posvećeni, jednostavni i melanholični.