Kozmetika
shutterstock
Kozmetika

shutterstock

Kozmetika, Foto: shutterstock

Nina Kokalj, instruktorka joge lica, koja u svom radu spaja drevne mudrosti i najmoderniju antiejdž medicinsku praksu, otkriva zašto veruje da je urinoterapija najbolji i najjeftiniji prirodni lek za podmlađivanje i mnoge zdravstvene probleme.

- Nakon operacije za skidanje dioptrije imala sam probleme sa suvoćom očiju. Onda sam saznala za urinoterapiju. Mislila sam da neću moći da se naviknem na to, ali kad sam probala jutarnji urin, shvatila sam da uopšte nema neprijatan miris i ukus - priča Nina Kokalj.

Urin je, kaže, pila u gutljajima i njime je ujutru ispirala oči.

Masaža ukuvanim urinom

- Masaža ili jednostavno trljanje tela ukuvanim urinom povećava energiju organizma. Ukuvani urin se dobija kuvanjem običnog urina do 1/4 prvobitne zapremine. Na primer, uzmite 400 grama urina, stavite u posudu sa urinom na šporet, dovedite do ključanja i kuvajte dok ne ispare 3/4 urina i ne ostane 100 grama. To je ukuvani urin ili diuretik.

 - Već nakon nedelju dana, poboljšalo mi se stanje sluzokože, oči me više nisu peckale, a i vid mi se popravio. Kao instruktorka joge lica, uvek ističem da su mi proteini iz urina zategli kožu i na mom licu napravili pravi lifting efekat - ispričala nam je Nina.

Kad je koža u pitanju, ona svima savetuje ispiranje urinom, dok se trljanje svežim urinom koristi za podmlađivanje.

Nina kaže da je urin sterilan i da ima antiseptični efekat, a najkorisniji je jutarnji.

– Koristi se samo srednji mlaz, jer je sterilan i čist. Prvi mlaz čisti mokraćni kanal, poslednji deo može sadržati sedimente. Počnite postepeno, prvo mirišite, da se naviknete, onda se izmasirajte urinom, pa probajte kap, onda gutljaj i na kraju čašu - objašnjava Nina Kokalj.

Komentari (3)

GLUMICA

13.06.2017 10:07

da je dobro telo ga ne bi izbacilo...znam mnoge koji su pili,pa i moj otac ali na zalost svi su pokojni.Karcinom je neizleciv.

momazver

13.06.2017 10:21

Ma masaža ukuvanim urinom je super.Još ako ukuvate feces/ komad od 300-400,dobijete 100 gr/ onda se posle masaže ukuvanim urinom ,namažite ukuvanim fecesom i smrdećete celu nedelju...ali zdravo je...uostalom kažu da od smrada niko nije umro.A za one koje su totalno odlepile za lepotom savetujem *veštičiji* recept za istu. Odmah da se namažu prvim uhvaćenim mekonijumom bebe.Biće *večno* mlade.Šta je mekonijum? Prva bebina kaka kad izadje iz stomaka...skroz nevina..a dobra je i protiv uroka1

fradd

13.06.2017 10:50

Koliko debila živi na planeti, posle kažu da su eugenisti grešili.