KK Crvena zvezda
A. Dimitrijević
KK Crvena zvezda

A. Dimitrijević

KK Crvena zvezda, Foto: A. Dimitrijević

Od samog starta izabranici Dejana Radonjića nametnuli su svoj ritam, igrali fantastično u napadu i prepoznatljivo u odbrani, zahvaljujući kojoj su zbunili košarkaše španskog tima do maskimuma.

Prvu četvrtinu Beograđani su dobili sa 10 poena prednosti, da bi u drugoj deonici nastavili sa čarolijama. Svi košarkaši srpskog šampiona bili su raspoloženi, a svaki ponaosob je dao doprinos destrukciji španskog predstavnika.

Na poluvreme, crveno-beli su otišli sa 23 poena prednosti i već tada zakoračili uveliko ka novoj pobedi.

Treća četvrtina odigrana je u egalu, Zvezda je uspela da održi prednost od 20 razlike, da bi u uvodnim minutima poslednje deonice pomalo počeli da se kockaju, ali su se probudili ponovo zahvaljujući bravurama Jovića, naletima Marka Simonovića i uobičajenim odbranama Branka Lazića.

Od sredine četvrtog kvartala povratili su crveno-beli 20 poena prednosti, da bi končan ishod meča bio 87:69.

Marko Simonović bio je najefikasniji poenter sa 23 postignuta poena, dok je najveću zaslugu imao Stefan Jović koji je ostvario dabl-dabl učinak od 18 poena i 12 asistencija. Ognjen Kuzmić dodao je 11.

Kod Baskonije, Šejn Larkin je imao 16, a Kim Tili 12 poena!

Crvena zvezda je zabeležila šestu uzastopnu, a ukupno 11 pobedu, čime su se na petom mestu izjednačili sa večerašnjim rivalom.

Naredni izazov, crveno-bele očekuje već za dva dana kada će u Beograd doći ekipa Panatinaikosa.

Komentari (1)

vlada delija

24.01.2017 23:25

ЗВЕЗДА ШАМПИОН