RAZGOVARAO SA POPOM, PA PROMENIO PLOČU Milo ostavio komite na cedilu?
Tanjug/Tanja Valić

Oni su razgovarali o kompleksnoj situaciji u Crnoj Gori u kontekstu najavljenog ustoličenja mitropolita mitropolije crnogorsko-primorske SPC, i potencijalnih posledica po mir i stabilnost zemlje i njenu evropsku perspektivu.

Kako je navedeno, sagovornici su sve relevantne subjekte na dijalog i razumevanje osetljivosti društvenog konteksta, naglašavajući da je preko potrebno očuvanje mira i stabilnosti zemlje, kako bi se sačuvali uslovi za budući široki međupartijski dijalog u Crnoj Gori, bez kojeg Crna Gora neće biti u stanju da dostigne vrednosti koje pretpostavlja članstvo u EU.

Ovo su potpuno drugačiji tonovi, od onih koje je prethodnog vikenda sa Cetinja, tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, slao Đukanović.

On je tada poručio da će doći 5. septembra na Cetinje i predvoditi sve one koji ne žele da se ustoličenje Mitropolita Joanikija obavi u Cetinjskom manastiru.

Da li je u međuvremenu pomiriteljski duh Duška Markovića zaposeo Đukanovića, ili je ambasadorka EU bila toliko uverljiva i argumentima ubedila predsednika da odustane od svog junačkog poduhvata, možemo samo nagađati.

Očito je i Đukanović odustao od prvobitne namere da poseti Cetinje 5. septembra, a videćemo da li će i Ivan Vuković opozvati poslanike DPS-a od protestvovanja, svega dan nakon što ih je javno pozvao da predvode komite u Prestonici u jurišu na Cetinjski manastir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading