ALEKSA BEČIĆ POKAZUJE DIKTATORSKI KOMPLEKS Ko je šef Zdravku Krivokapiću?
PRINTSCREEN YOUTUBE/AL JAZEERA BALKANS

- Drskim odnosom, štiteći fotelje i ne dozvoljavajući poštovanje izborne volje građana, Aleksine Demokrate zaboravljaju ko je nosilac pobede od 30. avgusta. Upravo onaj koji se, navodno, poziva na demokratiju, najveća je prepreka u njenom sprovođenju, a to je Aleksa Bečić.

U saopštenju navode i da Bačiću treba da bude jasno da premijer i predsednik Skupštine ne mogu da da budu iz istog političkog bloka koji ima 14 poslanika, dok većina parlametarne većine, koja se protivi toj prevari izborne volje.

- Zato ga pozivamo da ne sabotira demokratske principe, stane na zemlju i pogleda realnosti u oči jer je očigledno obnevidio od zaljubljenosti u funkciju.

Naglašavaju da Bečić napadno pokazuje diktatorski kompleks koji je sve očigledniji.

- Tako nešto i ne čudi ako znamo da je politički uzor našao u Josipu Brozu Titu, rušitelju Njegoševe kapele na Lovćenu. Obilato je uticao i na političke stavove premijera iz redova Demokrata, Zdravka Krivokapića, kojem je šef upravo Bečić - kažu u Demokratskom frontu.

- Aleksa mora razumeti da Crna Gora nije njegova stranka u kojoj je njegova volja iznad volje druga člana Krivokapića. U državi i demokratskom društvu postoje neka politička i izborna pravila koja se trebaju poštovati. Prema tome, on ne uvažava volju naroda i vodi se privatnim interesima.

Dodaju da Bečić treba da prestane da traži inspiraciju u nastupima Draginje Vuksanović Stanković i napusti model ucene koji je koristio i SDP prema svojim koalicionim partnerima.

- Sindrom brozomore koji drma Bečića i njegove drugove ostavlja teške posledice na zemlju i građane, zato bi Demokrate trebale da se urazume što prije i dozvole da dođemo do dogovora koji iskazuje narodnu volju. U suprotnom, smatraćemo da im izuzetno prijaju salve kritika i narodna pobuna protiv proleterskih ideoloških skretanja i nastavka politike DPS-a - zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading