MILOVA AMNEZIJA Naredio 1998. godine da se narod prebije u Podgorici da bi se on ustoličio na Cetinju, a sad morališe!
Tanjug/Tanja Valić

 

Predsednik države Milo Đukanović kao da ima neki oblik demencije, pa je današnjim izjavama o upotrebi sile od strane policije na Cetinju prema protestantima, zaboravio kako je izgledala njegova inauguracija u istom tom gradu, kada su se u Podgorici održavale demonstracije koje je predvodio Momir Bulatović, a sve zbog toga što su predsednički izbori pokradeni.

Đukanović je naredio da se demonstracije uguše, što je urađeno na brutalan i neviđen način do tad.

Na desetine protestanata je pretučeno i uhapšeno, a sudski procesi su vođeni do pre par godina.

Te januarske noći 1998. godine ulice Podgorice su ličile na ulice Teherana.

Dok danas Đukanović poziva na mir i toleranciju, kao i poštovanje Ustava i zakona Crne Gore.

Podsetimo, takođe tokom protesta Demokratskog fronta ispred zgrade Skupštine u toku 2015. godine, došlo je do neviđene policijske represije koju su odobravali i Đukanović ali i funkcioneri DPS-a smatrajući je neophodnom kako bi se uspostavio mir u državi, iako je protest bio miran.

Takođe, setimo se i šatorskih naselja, kada je policija brutalno prebijala funkcionere DF-a, kao i narod koji je tu spavao i to čak u cik zore kada se niko nije nadao.

A prošle godine je viđena i policijska tortura nad građanima Budve koji su branili svoje građansko pravo koje imaju, a to je da na izborima legitimno biraju vlast, dok je DPS nasilno preuzeo vođenje budvanske opštine.

I to je tada odgovaralo Đukanoviću, Markoviću i ekipi?

A sada nam Đukanović drži časove morala i etike i želi da okrivi nekoga zbog toga što je policija reagovala u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, jer skup nije bio prijavljen, a same pristalice koje su se okupile su bile nasilne i izazivale nerede na ulicama Cetinja.

Bonus video:

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading