Branislava Jovanović
Privatna arhiva
Branislava Jovanović

Privatna arhiva

Branislava Jovanović, Foto: Privatna arhiva

Šampionka u fitnesu i bodibildingu Branislava Jovanović (48), koja je nastradala prošle nedelje u udesu kod Kovačice, sahranjena je u petak na groblju u Zemunu. Jovanovićeva, koja je bila i reprezentativka Srbije, isrpaćena je uz himnu "Bože pravde". 

Stotinak ljudi se u suzama oprostilo od Branislave, među kojma su bili i muž Zoran, ćerka Ivana, koleginica i bivša učesnica rijalitija "Farma" Ljuba Panotović, kao i rođaci i prijatelji.

Jedna od njennih najbližih prijateljica orpostila se od Branislave stihom Đorđa Balaševića:

- "Mi smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama". Tvoj odlazak jako boli. Drugo moja, lutko moja draga, lepa... Falićeš svima, u to sam sigurna. Svim srcem se nadam da si na onom divnom mestu o kome svi maštamo. Neka te anđeli prate, to si zaslužila - rekla je Branislavina drugarica.

U povorci, iza Zorana i Ivane, bio je i Jovo Beslać, koji je kobnog dana vozio automobil u kom su, pored Branislave, nastradale i njegova ćerka Milica (16), juniorska fitnes-šampionka Balkana, i supruga Tanja.

Milica Beslać

Facebook

Stradala Milica Beslać, Foto: Facebook

Oni su se tog dana vraćali sa Svetskog prvenstva u fitnesu u Rumuniji "folksvagenom bora" kad su kod Kovačice udarili u kamion.

Podsetimo, Branislava je nakon smrti spasla tri života jer je bila donor organa. Njeni jetra i bubrezi su odmah nakon treagedije presađeni jednoj devojci i dvojici mladića, kojima je na taj način produžen život.