noavc
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prosečna plata bez poreza i doprinosa u Srbiji poslednjih meseci 2023. godine iznosila je oko 89.956 dinara, a taj novac u Beogradu možete zaraditi baveći se raznim poslovima za koje vam nije potrebna diploma fakulteta ili neka izuzetna veština, već samo odgovornost i želja za radom i iskustvom.

Jedan od takvih oblasti je prodaja, jer prodaja je oblast nezasita radnicima.

Prodavci su ključna karika u ugostiteljskim, zanatskim i sličnim kompanijama i kao takvi uvek su potrebni. 

Jedan od razloga jeste i to što ovaj posao mnogima služi samo kao dodatni izvor prihoda i ne zadržavaju se dugo na jednom mestu.

Isto je i sa studentima kojima ovo služi kao način da zarade džeparac i eventualno steknu određene radne navike.

Jedan od mnogih oglasa za posao u centru Beograda, u jednoj od turistički najvažnijih ulica nudi posao prodavca, prenosi Blic.

U pitanju je pozicija prodavca sladoleda i poslastica za koju se nudi početna plata od 80.000 dinara.

U radnom odnosu se ostaje nakon mesec dana probnog rada, a kada se radnik obuči da samostalno obavlja posao, imaće platu 100.000 dinara.

Mnoge pekare zbog obima posla otvaraju poziciju prodavca hleba i peciva i tu se može zaraditi 70.000 dinara, kako nudi jedan poslodavac, pa čak i 80.000 dinara, kako stoji u drugom oglasu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Dragan

09.02.2024 14:04

Ja bi voleo da se zaposlim u Skupštini i to u redovima opozicije ako može.Plata lepa,redovna a od posla treba samo držati neke transparente i povremeno duvati....u pištaljku.