BEOGRAĐANKU ŠOKIRALI U RESTORANU: Kad je čula koliko naplate kašiku namaza - bruka!
Foto: Youtube/Printscreen

Devojka je želela da začini svoj burito, koji inače košta 600 dinara, sa nečim novim, a radnica joj je ponudila namaz od gvakamole, napominjući da se on dodatno plaća. Podsetimo, gvakamole se prave od avokada, uz dodatak limuna, paradajza na kockice i belog luka.

- Ona jeste rekla da se dodatno naplaćuje, ali nije napomenula da je reč o skoro četvrtini vrednosti jela koje sam naručila. Da sam znala da se naplaćuje 160 dinara, razmislila bih. Smatram da je važno da naglase ovu informaciju, ili bar da piše... - priča devojka.

BEOGRAĐANKU ŠOKIRALI U RESTORANU: Kad je čula koliko naplate kašiku namaza - bruka!

Foto: instagramprintscreen

 

 

U šali se provukla i rečenica, "da nije južno voće, već srpsko, ne bi se ni plaćalo". Ipak, u jeku svih dešavanja u svetu i kriza, sada više nego ikad je važno da cenimo naše domaće proizvode.

Izvoz voća i povrća opao je značajno tokom prošle godine, a najviše smo izgubili na ruskom tržištu. Ipak, naš kec u rukavu postaje sektor kiselih proizvoda, a odlično smo prolazili i sa izvozom čipsa.

No, ako se vratimo na gvakamole, zanimljiv detalj je da restorani širom sveta izbacuju ovaj namaz i za to nisu razlog ni ukus ni cena ni kalorije, već nešto četvrto - ekologija, piše Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading