Pica
Foto: EPA/EPA/JAMES ROSS

Franšize Pica Hata se spremaju da se okrenu ka aplikacijama i dostavljačima trećih strana kao što su GrubHub i Uber za dostavu pica i hrane. Druga franšiza "Southern California Pizza", takođe planira da otpusti 841 vozača. Otpuštanja će uticati na vozače dostave na lokacijama u Sakramentu, Palm Springsu, Los Anđelesu, Centralnoj Kaliforniji, Južnom Oregonu, oblasti Reno-Tahoe, između ostalih, piše Euractiv.

Kompanija nije bila dostupna za komentar ali je ranije rečeno da "vlasnici franšize samostalno poseduju i upravljaju svojim restoranima u skladu sa dinamikom lokalnog tržišta i pridržavaju se svih saveznih, državnih i lokalnih propisa, dok nastavljaju da pružaju kvalitetnu uslugu i hranu klijentima putem dostave".

Ranije je objavljeno da su drugi prehrambeni lanci kao što su Čipotl i Mekdonalds rekli da planiraju da podignu cene jelovnika kao način da nadoknade troškove većih plata u Kaliforniji.

Zakon, poznat kao skupštinski zakon 1228, uveo je poslanik Kris Holden, D-Pasadena, a u septembru ga je potpisao guverner. Nakon usvajanja zakona, Holden je u saopštenju rekao da će povećanje plata pomoći radnicima da hrane svoju decu, da sipaju gorivo u svoja vozila i da poboljšaju kvalitet života mnogih.

Pred povećanja minimalne plate za radnike brze hrane na 20 dolara po satu -- takođe će uspostaviti Savet za brzu hranu, što predstavlja put ka rešavanju problema zajednice poslodavaca uz očuvanje radnika brze hrane radi podizanja standarda.

Savet će činiti devet članova sa pravom glasa, koji će se sastojati od predstavnika industrije brze hrane, korisnika franšize, zaposlenih, advokata, jednog nezavisnog člana i dva člana bez prava glasa, koji će davati smernice i koordinirati sa državnim ovlašćenjima za obezbeđivanje zdravog , bezbednost i zapošljavanje radnika brze hrane. Odgovornosti saveta će takođe uključivati razvoj standarda radnika brze hrane, koji pokrivaju plate, uslove rada i obuku.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading