Bili Ajdol
Edison Graff
Bili Ajdol

Edison Graff

Bili Ajdol, Foto: Edison Graff

Program je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, kao i boravak u rok kampu.

Trodnevni spektakl biće organizovan na Kraljevici, na mestu predviđenom za vašarište.

- Ono što je zasigurno potvrđeno je to da će 30. juna nastupiti Bili Ajdol, a još nećemo objaviti definitivan program jer narednih dana očekujem potvrdu još jedne engleske grupe koja će nastupiti prvog dana festivala. Od domaćih će biti Partibrejkersi u originalnoj postavi, Psihomodopop iz Hrvatske. Drugog dana festivala biće Neverne bebe, bend koj slavi 25 godina postojanja, jedan od retkih aktivnih pobednika Gitarijade u Zaječaru, za ovih 50 i nešto godina. Privodimo kraju razgovore sa produkcijom ploča Radio tevezije Srbije, da taj drugi dan festivala bude na neki način, Dan PGP RTS-a jer su i Neverne bebe njihov bend- kazao je Maksa Ćatović, zamenik predsednika Organizacionog odbora Gitarijade.

Kako je na sastanku rečeno, konkurs za demo bendove će biti raspisan u saradnji sa Radio Beogradom 202, a u planu je da se održi i mini Gitarijada u Sofiji, koju je ugovorio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kada je bio u poseti tom gradu.

Organizator 52 .Gitarijade je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a suorganizator „Gitarijada Fest“.

Bili postavlja kamen temeljac 

U planu je početak gradnje Rok muzeja u kome će, između ostalog, biti postavka predmeta, snimaka, fotografija dosadašnjih Gitarijada.

- Ove godine bi trebalo da se položi kamen temeljac za izgradnju Rok muzeja, a očekujemo da će to uraditi Bili Ajdol pre svog koncerta. Već smo počeli prikupljanje eksponata za rok muzej, tako što smo kontaktirali sve učesnike bivših gitarijada da doprinesu nekim svojim predmetom – kazao je Ćatović.

 

Komentari (1)

x

21.04.2018 20:51

Gde je bio dok je bio popularan.Sad nam stižu sve oronule bivše zvezde.