ČORBADŽIJSKI GULAŠ SA PEČURKAMA: Brzo jelo koje će obožavati svaka domaćica!

Ukoliko volite da jedete domaću hranu, jedan od najukusnijih obroka je upravo ovo jelo od svinjskog mesa i ukusnih dodataka.

Svinjski  gulaš
Svinjski gulaš, Foto: promo

 Ovo je savršeno jelo na kašiku.

 Sastojci:

500 g svinjetine

malo ulja

1 crni luk

1 zelena paprika

300 g šampinjona

4 čorbadžijske paprike (pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe)

1 šolja soka od paradajza

3 kisela krastavčića

50 ml belog vina

100 g sira

4 jajeta

malo soli

1 kašičica mlevene paprike

malo svežeg peršuna

Gulaš sa pečurkama
Gulaš sa pečurkama, Foto: Profimedia

Priprema:

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.

Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.

U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 

 

 

  • Korisnik: Цицка
    12/09/2018 - 10:36
    Какав диван гулаш а после оваквог ручка крофне , пусти санак за подебеле .
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najnovije - Alo.rs