Hleb
Shutterstock
Hleb

Shutterstock

Hleb, Foto: Shutterstock

Sara Džampej, kuvar amater, fotograf i gastrobloger se ne slaže sa klasičnom metodom sečenja hleba.

Prema njenom mišljenju ovako bi trebalo seći hleb.

"Kada sečete hleb na klasičan način, dolazi do gnječenja i mrvljenja, kao i stvaranja rupa. Rezultat je da hleb izgleda neprivlačno i da se javlja previše krunjenja", piše ona. Umesto toga, savetuje, hleb okrenite na bok.

"Kada ga tako okrenete, hleb će zadržati svoj prirodan oblik. Ja to najbolje znam, budući da radim u restoranu, pa svaka kriška hleba mora da bude identična i savršena. Kada ovako sečete, nema šanse da dobijete pretanke ili predebele kriške, a i nema mrvljenja. Samo pravite ujednačene pokrete napred-nazad, i to vrlo lagane, i pravite pritisak na nož nadole", kaže Sara i dodaje da je ova metoda naročito zahvalna za vazdušaste bele hlebove, ali i za teške crne sa semenkama.

Hleb

Shutterstock

Hleb, Foto: Shutterstock
Tagovi