Kisela čorba
shutterstock
Brokoli-krompir čorba

shutterstock

Brokoli-krompir čorba, Foto: shutterstock

Ova gurmanska čorba oduševiće sve koje vole ukus pečuraka, a kada dodate povrće i začine dobićete bogatu čorbu koja će zadovoljiti ukus članova porodice i gostiju.

Sastojci: 300 g šargarepe, 200 g celera, 250 g krompira, 100 g praziluka, 200 g tikvica, 100 g crnog luka , 200 g belog pasulja iz konzerve, 5 kašika maslinovog ulja, kašika paradajz-pirea, 1,2 litra pileće supe (ako postite, koristite supu od povrća ili vodu), 150 g čeri paradajza, 500 g različitih pečuraka, ruzmarin, so, biber i bosiljak

Priprema:

Očišćenu i opranu šargarepu, celer, tikvice i krompir iseći na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckati. Pasulj iz konzerve ocediti. Crni luk malo propržiti na zagrejane tri kašike maslinovog ulja. Dodati šargarepu, celer i krompir i pržiti dva-tri minuta. Umešati paradajz-pire, kratko pržiti uz mešanje i sipati supu. Ostaviti da lagano ključa 30 minuta. Čeri paradajz iseći na četvrtine, a pečurke na listiće. Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz staviti u posudu sa supom pa kuvati još 15 minuta. Posoliti i pobiberiti, a pre služenja čorbu posuti bosiljkom.

 

Tagovi