tom džons, pevač
printscreen/youtube
tom džons, pevač

printscreen/youtube

Foto: printscreen/youtube

Velški pevač Tom Džons u junu će proslaviti 81. rođendan, ali što se njega tiče, on je, uprkos godinama, u odličnoj formi. Iako je 2017. godine odustao od američke turneje nakon konsultacija sa lekarima, a 2018. je zbog bakterijske infekcije morao da otkaže dva koncerta, legendarni muzičar i dalje pokušava da bude što aktivniji u kasnim godinama.

"Vežbam tzv. terapija inverzijom (antigravitacijom) - dovedite me u položaj glavom nadole da istegnem kičmu i ublažim bol u leđima Bukvalno se obesim naopako na jednom od tih uređaja. To je super! Staviš noge u tu stvar, prevrneš se i obesiš! Kao palica"! kaže pevač o terapiji koja je korisna i onima koji pate od slabe cirkulacije, išijasa i skolioze.

Mentor u TV emisiji talenata "Vojs UK" dodaje da je angažovao i ličnog trenera koji dolazi kod njega kući, a bavi se i boksom jer želi da održi dobru formu.

"Za mene je to zaista dobar kardiovaskularni trening. Trudim se da obratim pažnju i na ishranu, uz večeru pijem vino, a tu i tamo se počastim pivom. Zdravlje je veoma važno i čovek mora da se brine o sebi", rekao je vitalni Tom u intervjuu za Pipl, pa je u nastavku razgovora pogledao i svoje mišiće: "Imam pakovanje od 12 umesto 6 pakovanje!".

Džons se nedavno našalio da je sada "neprobojan" nakon što je primio obe vakcine protiv koronavirusa.

"Sjajan osećaj! Ali opet, razočaran sam jer još uvek ne mogu da pevam uživo, bez koncerata. Za to mi još uvek treba publika, a koja je svrha svirki ako se sami ne vakcinišu? Zato sada pevam po kući, čak i kad za to ne dobijem platu! Volim da pevam i uopšte ne razmišljam o penziji. Bog je bio dobar prema meni, moj glas je i dalje tu. Želim to da radim sve dok u mom telu ima daha.

Kada me pitaju "Kako je ostariti?", Ja im samo odgovorim kontrapitanjem: "A šta je alternativa?". Ne smeta mi starenje, pa me uvek vežu divne uspomene, a one dolaze sa godinama", zaključuje muzička legenda, a njegove reči prenosi Deli Mejl.