PAS, RETRIVER, ČOVEK, LJUBAV
Shutterstock, ilustracija
PAS, ŽENA, LJUBAV

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kažu da je čovekov najbolji prijatelj, da vas nikada neće ostaviti i izdati, a to se ne može reći i za nas ljude jer ih često ostavljamo same i napuštene na ulici.

Ovo je prelepa priča o zlatnom retriveru i njegovom gazdi koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. 

PROČITAJTE I:

 

Čovek iz Kine rešio je da usvoji psa iz prihvatilišta jer je želeo da učini dobro delo. Ubrzo je mu je pas postao najbolji prijatelj, prelepi zlatni retriver tužnih očiju bio je omiljen među članovima njegove porodice.

Međutim, ubrzo je vlasnik primetio nešto jako neobično vezano za psa. Kako ne bi ulazio u spavaću sobu vlasnik je stavio kapiju na ulazna vrata sobe. Svako veče, pas bi dolazio do kapije, popeo bi se na nju i gledao kako vlasnik spava. 

PAS, RETRIVER, ČOVEK, LJUBAV

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Vlasnik je na samom početku mislio da pas nije dovoljno umoran, da se nije dovoljno igrao tokom dana i da je to razlog zbog čega ne može da spava. 

Probao je sa raznim dnevnim aktivnostima, izvodio ga je u šetnje, međutim pas bi svako veče radio istu stvar. Vlasnik je odveo psa na pregled kod veterinara. Ispostavilo se da je pas jako dobrog mentalnog i fizičkog zdravlja, te se njegove noćne aktivnosti ne mogu vezati za bilo kakav problem zdravstvene prirode

Tada je vlasnik postao još više zbunjen jer se svako veče, bez izostajanja, pas penjao na kapiju i posmatrao svog gazdu.

Odveo je psa u prihvatilište kako bi rasvetlio ovo misteriozno ponašanje svog ljubimca. Tada je dobio informaciju da je i predhodni vlasnik napustio psa kada je njegova žena zatrudnela, smatrajući da je prevelika odgovornost voditi brigu o bebi i psu zajedno.

PREPORUČUJEMO:

 

Tadašnji vlasnik, kako nije mogao da se odvoji od svog ljubimca dok ga je pas gledao tužnim pogledom, rešio je da psa ostavi u prihvatilištu dok je pas spavao. 

Kada se retriver probudio, shvatio je da je među nepoznatim licima i to je njegovo srce zauvek slomilo, i od tada ne sme da spava u strahu da ga i njegov sadašnji gazda neće na isti način napustiti...

PAS, RETRIVER, ČOVEK, LJUBAV

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Kasnije tog dana, vlasnik je uklonio kapiju sa ulaznih vrata spavaće sobe. Pustio je retrivera da spava sa njim u sobi u nadi da će njegov drugar ponovo vratiti poverenje u ljude.

Nauka je dokazala da i sami psi osećaju iste emocije kao i ljudi. Strah, bes, depresija, anksioznost, sreća. Sve to i vaš ljubimac oseća, a pokušavaće da vam na svojstven način ukaže na to da nešto nije u redu.

Iz ove priče stoji samo jedno, da ukoliko niste sigurni da želite kućnog ljubimca, onda ga nemojte usvajati ili kupovati. Jer, većina ljudi koja na kraju shvati da ne želi kućnog ljubimca, najčešće te životinje ostavi na ulici. Ako želite psa pored sebe, budite sigurni da iako imate porodicu i odgovornosti, on je jedini koja vas nikada neće napustiti, izdati. 

Biće vam najbolji prijatelj do kraja života.

"Život mi je bio kao iz bajke, ali kada sam mužu saopštila OVO, razveli smo se nakon par dana!"

AUTOR: Kurir/M.M. DATUM I VREME: 22.08.2019. 12:29 - 22.08.2019. 13:46 Došla sam u Beograd iz malog mesta iz Šumadije, upisala fakultet, ali sam se zaljubila u Milana i čim me je zaprosio, pristala sam.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta