PRIMAO 10 PUTA VEĆU PENZIJU: Zbog greške sistema ovaj čovek mora da vrati ogromnu sumu novca!

Nakon što je greška primećena, Fond PIO je u oktobru 2018. godine poništio prethodna rešenja kojima su mu određene penzije

STARI
Foto: pixbay

Vojnog penzionera iz okoline Pljevalja M.A, koji je greškom Fonda PIO 11 godina primao desetostruko veću penziju nego što mu pripada, a da na to nije reagovao, to će sada koštati 155 500 evra.

Ovo je odluka Osnovnog suda u Pljevljima iz jula prošle godine, koju je krajem januara potvrdio bjelopoljski Viši sud, a nedavno i Vrhovni sud po tužbi Fonda PIO, koji je na ime sticanja bez osnova od ovog penzionera prvobitno tražio 171,1 hiljadu evra, koliko je utvrđeno da mu je preplaćeno od 2007. do 2018. godine, prenose crnogorski mediji.

Ovaj penzioner je rešenjem Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika od 15. avgusta 2007. godine ostvario pravo na invalidsku penziju od 822,52 evra umesto 82,25 evra.

Fond PIO je nakon izmena zakona, po službenoj dužnosti, pokrenuo postupak za određivanje novog iznosa invalidske penzije, pa mu je početkom 2011. godine taj iznos čak povećan na 1.103 evra.

Nakon što je, 11 godina kasnije, ova greška utvrđena, Fond PIO je u oktobru 2018. godine poništio prethodna rešenja kojima su mu određene penzije.

Fond je tražio povraćaj novca s kamatama, ali...

Nastavak teksta pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

Povezane vesti

 • Korisnik: milovan
  08/04/2021 - 09:57
  A sta je njegova krivica.?? Nije on pisao resenje.!! Nije on duzan da zna kolika mu treba biti penzija,!! Zato i posteje radna mesta i ljudi koji su placeni da mu kazu koliko ce da prima. I sada ,koje sankcije ce snositi radnici za nesavesan rad. Po meni,oni bi trebali da vracaju pare a ne doticni penzioner.Ali u Srbiji administracija nemoze biti kriva.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi