Nasilje, batine, silovanje, mučenje, zlostavljanje
Shutterstock, ilustracija
Pedofil, zlostavljanje, batine

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Drugi put ju je na prevaru odveo u dečju sobu svog sina. Tvrdio je da će joj pokazati igračke, a zatim je ponovo zaključao vrata, skinuo i dirao. Nakon što je devojčica, kada je već imala 11 godina, sve ispričala roditeljima odveli su ju kod lekara i prijavili slučaj policiji.

PROČITAJTE JOŠ:

 

U međuvremenu je njen zlostavljač osuđen na godinu i šest meseci zatvora zbog bludničenja nad drugim detetom, dok je ona 2013. pokrenula postupak za odštetu. Godinu kasnije sud ga je kaznio sa 18 meseci zatvora i zbog ovog bludničenja.

Devojčica je kasnije zbog svega imala zdravstvene, i psihičke i fizičke probleme. Dobijala je temperaturu i napade astme, a bila je anksiozna i zbunjena, osećala je sramotu. Godinu dana išla je kod psihologa.

- Imala sam tada tek 4-5 godina. Bojala sam ga se i nisam odmah želela sve da ispričam roditeljima. Mislila sam da on ima pišolj i da će mi ubiti mamu i tatu. Doveo me u ponižavajući položaj i tek nakon razgovora s roditeljima i psihologom shvatila sam da se ne radi o igri, već o zlostavljanju kojem sam bila izvrgnuta - navela je devojka u tužbi koju je protiv svog zlostavljača podnela tek 2013. godine.

Nasilje, batine, silovanje, mučenje, zlostavljanje

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Zbog toga je okrivljeni tvrdio da je nastupila zastara, ali sud je taj njegov prigovor odbacio. Ocenjeno je, naime, da prema Zakonu o obaveznim odnosima zastara ne nastupa nakon tri godine, već zahtev za naknadu štete prema odgovornoj osobi zastareva kad istekne vreme određeno za zastaru kaznenog progona.

- Kod devojke je utvrđena anksioznost i depresivnost sa suicidalnim promišljanjima, a ranije je bila i sklona samoozleđivanju. Prisutni su i simptomi disocijacije, nepoverenje u ljude, krivica da je ona nešto loše napravila.

- Sada je i manje zainteresovana za stvari oko sebe, oseća se usamljeno, umorno, ima osjećaj krivice i bezvrednosti, prisutne su i smetnje koncentracije. Oseća se razočarano, ima osećaj da to neće nikad proći. Ovi simptomi da su bili prisutni i u prošlosti - objasnio je veštak.

Dodao je da kod devojke, koja je lani postala punoletna, ova traumatska iskustva sada utiču na percepciju sveta kao opasnog mesta. Boji se loših ljudi, strah ju je da bi joj neko mogao nauditi, a strahuje i da bi joj se to ponovo moglo dogoditi.