Svađa, par, raskid, sukob, prevara, razvod
Shutterstock, ilustracija
Svađa, par, raskid, sukob, prevara, razvod

Shutterstock, ilustracija

Svađa, par, raskid, sukob, prevara, razvod, Foto: Shutterstock, ilustracija

 Svoj krst na brdovitom Balkanu, sama ću nositi. Tako su me vaspitali roditelji, tako sam naučila da živim. Jer biti razvedena žena na ovim prostorima, nepogrešivo dodeljuje razne epitete, što ditrektno, što inkognito u krugu nekih stomaklija koji loču pivo na točenje po kafanama.

O ženama mogu samo dodati, žena je ženi vuk, vazda bilo. Tetke sa viškom masti oko struka, kao sa spojlerima, neurednih frizura i noktima bugarskih prostitutki koje smatraju da su obavile svevišnju misiju time što su očuvale svoje porodično gnezdo. Ne, nisam ljubomorna, ali večunu brakova koje sam podvrgla sopstvenim analizama, a preispitujući sebe, došla sam do poražavajuće činjenice, da se institucija braka svela na iluziju idilične slike i ekonomske zajednice.

Ja sam se drznula da se tome usprotivim, pa smatrajte me i buntovnicom, ali nisam pod tepih gurala neke činjenice koje su mi titrale pred očima. Fudbal četvrtkom sa drugarima, ipak nije samo fudbal...

Kada sam ozvaničila svoj slobodnjački status, hijene su već oštrile zube. Od baba i tetaka koje su dušebrižno savetovale kako MORAM da nađem nekog i kako sam još uvek mlada da bih ostala sama, do pohotnih predatora, alfa mužjaka koji su pritekli da pruže ponudu regulisanja hormonskog statusa i ispunjenja fizioloških potreba, do prijateljica koje teše dok im mislima prolazi mantra "ja sam svetica koja je sačuvala brak".

varanje, muž, žena, brak

Shutterstock, ilustracija

varanje, muž, žena, brak, Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Pa, reći ću, brak se ne čuva, brak treba biti podrška dvoje ljudi u nezavisnosti, niz toplih reči, bezuslovna ljubav i poštovanje. Brak nije dresiranje pasa, niti rad pod pritiskom, jer ako u svom domu nemate onu oazu mira, bićete frustrirane, a do*ebane (ja ću svoju titulu nedo*ebane, nositi malo ponosnije od vas)

A vi, sa velikim i nešto manjim od velikih genitalija, reći ću ovo: Zaista mi nisu neophodni vaši penisi u mom inboksu jer nisam planirala nikakvu izložbu u kreativnom anatmskom domenu da sprovedem, ali hvala vam na uvidu o tome koliko manjak IQ-a može da se eksponira brzom brzinom, jer na tastaturi ste svi premoćni!