Ginekolog
Shutterstock
Ginekolog

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dejna (32) iz Portlanda u Oregonu pre dve godine obolela je od hirzutizma, stanja pojačane, muške maljavosti kod žena. Uz podršku svog dečka, odlučila je da potpuno prekine sa depilacijom.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Dejnu su kao malu upoređivali sa čudovištem Seskvočem zbog preterane maljavosti, pa je sa brijanjem počela već sa osam godina. Međutim, dlake su bile tako jake da joj ništa nije pomagalo, uključujući i laser.

 

- Na ginekološkom pregledu pre dve godine saznala sam da zapravo imam hirzutizam. Sećam se tog pregleda, bio je muški ginekolog, a ja se godinu dana nisam depilirala. Kada sam se skinula, bukvalno je zinuo od šoka, Pregledao me je i ustanovio mi hirzutizam - kaže ova mlada žena.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lady Sasquatch (@hirsuteskinsuit) on Jan 4, 2019 at 4:34pm PST

 

Kako kaže, dečko ju je dugo gledao kako se muči da ukloni malje, a bez rezultata, te joj je na kraju predložio da prosto prestane sa tim.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lady Sasquatch (@hirsuteskinsuit) on Jan 12, 2019 at 6:09pm PST

 

- Mislila sam da me zeza, ali bio je ozbiljan, a to je bilo na početku naše veze. On mi je pomogao da se oslobodim stida od sopstvenih malja. Da nema njega, nikad ne bih imala hrabrosti za tako nešto. Međutim, baš zbog njegove podrške ohrabrila sam se čak i da kačim svoje maljavo telo na Instagram. Dobijam mnogo uvreda, ali i mnogo poruka žena koje ohrabrujem i inspirišem, što mi je i bio cilj. Želim da žene shvate da sa maljama nisu odvratne i gnusne, već lepe kao i bez njih - zaključuje ona.