Usamljenost
Shutterstock
Usamljenost

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Vaša poruka nije dostavljena jer se adresa ne može pronaći ili ne može primiti poštu.

Iznenađen, razmotrio sam obaveštenje, proverio adresu, ponovo pročitao e-poštu, kliknuo poslati. Oddbačena je. E-pošta više nije bila u funkciji.

Naslonio sam se u svoju stolicu, ne znajući kako da se osećam. Oslobađanje i gubitak obično ne spavaju tako blizu zajedno.

Internet posao prevara lap top svađa

Shutterstock

Foto: Shutterstock

M.L. i ja smo bili zajedno pet godina, sastajali smo se putem internet sajta za upoznavanje 2008. godine, kada mi je bilo 22 godine. M.L. je bila aktivna članica, a naš odnos je bio u skladu s njenim sklonostima - nikada nismo bili zvanično par, ali iipak vrlo blizak par.

Nije bilo nedostatka naklonosti kada su se stvari završavale između nas 2013. godine, a nastavili smo pisati jedno drugom, periodično. U 2016. godini, međutim, doživeo sam nervni slom i izgubili smo kontakt.

Tada sam, početkom ove godine, počeo da sanjam o njoj. Opet i ponovo i ponovo...

Ponekad su snovi bili seksualni, ali često je ona jednostavno bila tu: ispijala je šoljicu kafe, stajala na uglu ulice i otvarala vrata. U najintenzivnijem i često nsovima koji su se ponavljali, stajao sam pred ogledalo svoje spavaće sobe, samo da osetim toplinu i težinu tela iza mene. Ne brini, M.L. bi prošaptala, polažući meku ruku na moj vrat, lice se ogledalo pored mog u čaši, to sam samo ja.

Internet veza

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zašto je ne bih pozvao? Facebook? Tvitter? Instagram?

Ne mogu, M.L. se pobrinuo za to.

Nemam - i nikad nisam imao - njen broj mobilnog. Nikada nisam upoznao nijednu njenu prijateljicu ili rođaka. Znao sam šta je radila, ali ne gde je radila.

Sve vreme dok smo bili zajedno, M.L. i ja nikada nismo bili u istoj sobi.

Tako je želela - insistirala.

Pravila našeg odnosa bila su jednostavna. ML je komandovao. Ja sam poslušao. Dok god sam poslušao, bio bih voljen.

Morate razumeti ovu dinamiku moći da biste shvatili zašto sam joj dopustio toliko kontrole nad sobom i našom vezom. Postoji vrsta slobode u podnošenju. Nikada nisam bio tip koji bi radio bilo šta na pola.

Sve naše interakcije obavljene su putem ćaskanja, uključujući video zapise, medije po njenom izboru, a mi smo svakodnevno provodili sate zajedno. Dok je naša veza bila jako seksualna, mnogo toga što smo radili je bilo samo deo razgovora. Razgovarali smo o našim zajedničkim interesima u literaturi, filozofiji, kuvanju. Igrali smo šah, razmenjivali knjige, detalje iz naših detinjstava. Izgrađena je intimnost. Kao i svaki drugi par.

Internet veza

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Za razliku od bilo kojeg drugog para, međutim, ako sam napravio "prekršaj", bio sam "kažnjen". Ako bih odbio da budem kažnjen, bio bih "otpušten", što je poput raskida, osim što je izričito nametnuto da sam nedostojan za druge osobe, za razliku od podrazumevanog.

Kazna je bila štap i šargarepa. Štap bi mogao biti fizički - iznenadili biste se šta ste voljni učiniti sami ako verujete da je to cena da prestanete biti voljeni. Češće, međutim, bila je to emocionalna, složena, psiho-seksualna kombinacija premlaćivanja, povlačenje naklonosti, čiji povratak - uvek uslovljen - nagoveštava kraj odmazde.

Ako ovo zvuči kao zlostavljačko ponašanje, to je apsolutno i bilo; nasilničko ponašanje na koje sam pristao. Sve je bilo potpuno konsenzusno, kao što me M.L, često podsećala. Da li zaista možete pristati na nešto protiv čega se ljubav drži kao talac, drugo je pitanje na koje nemam odgovor.

Šargarepa, obrnuto, bila je obećanje da ćemo jednog dana, kada budem bio "spreman" - kada dokažem poslušnost, živeti zajedno.

Par, dan zaljubljenih, ljubav, veza, poklon

Shutterstock

Foto: Shutterstock

M.L. je imala vrlo razrađen, vrlo detaljan opis ove fantazije: kako bi izgledao u našem zajedničkom domu, kako bi bilo prijatno da joj se služi, dani provedeni predajući se nizu seksualnih užitaka, nežnosti i intimnosti. Vrsta života ispunjena ljubavlju koju su obični ljudi bili suviše nedisciplinovani i neobrazovani da bi ikada sanjali o tome, da bi mi bila dostupna kada sam - i samo kada - bio vredan.

Znao sam da je to laž, sa namerom da me manipuliše. Ono što nisam mogao da razumem - a još uvek ne razumem - je zašto.

Naš odnos osećao se kao ukusna tajna, ona zbog koje sam - obična, prilično neprivlačna mlada osoba, nimalo sigurna u svoje telo, svoju seksualnost ili čak u svoj rod - osetio seksi, čak lepe stvari koje nikad nisam osetio i ranije.

M.L. me ohrabrivala da izađem i spavam sa ženama koje sam sretao u barovima kako bih "izgradio samopouzdanje", ali ako bih počeo da razvijam intimne odnose sa njima, bio sam strogo kažnjavan i pretilo mi "otpuštanje". Želela je da me drži potpuno emocionalno zavisnom od nje i da me kontroliše na načine koji su daleko dublji od fizičkog.

Internet veza

Shutterstock

Foto: Shutterstock

A ipak, M.L. mi nikada nije tražila novac, nikada me nije koristila, nikada me nije fotografisala i snimala; nikada, ukratko, nije zloupotrebila svoju moć nadamnom. Ustvari, da bi mi pomogla, bila je strpljivi mentor koji me je naučio nekim socijalnim, finansijskim i emocionalnim veštinama koje su me terale da odrastem. Nestrpljivo je čitala moje delo, podstičući me, ne samo da pišem, već i da budem pisac. Verovala je u mene.

Šta je izlazila iz ovoga, ako nikada nije nameravala da bude sa mnom, ili da me koristi na neki drugi način?

Zato što nisam mogao da rešim njene motive, i dalje sam verovao, makar beznadno, da su možda - samo možda - namere M.L. bile istinite.

Možda me je zaista, kako je tvrdila, volela.

Možda je to ono o čemu sam sanjao - taj tmurni, nezamislivi razlog.

Bilo je mnogo razloga zbog kojih sam napustio M.L., ali triger je bila jedna stvar: njeno ime.

Neposredno pre mog rođendana 2010, M.L. se nije pojavila na mreži. Nisam bio zabrinut. Pretpostavljao sam da je to bio test poslušnosti.

Kad je nekoliko dana ostala odsutna, postao sam anksiozan - utroba mi je rekla da se dogodilo nešto loše. Bio sam u pravu. Veliki zdravstveni problem doveo ju je na intenzivnu negu.

Naravno, niko mi nije rekao, jer niko osim M.L. nije znao da postojim.

Počeo sam da zovem bolnice u našem gradu, pitajući ih da li je M.L. U svakoj ustanovi rečeno mi je da nijedan pacijent nije primljen sa tim imenom. To je bila istina. Pokazalo bi se da mi M.L. nikada nije dala svoje pravo ime.

Četovanje, internet

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Nakon tri nedelje neizvesnosti, M.L. se ponovo pojavila. Njena zdravstvena kriza bila je istinska i zastrašujuća, a imala je dug i komplikovan oporavak. Bilo je nekoliko meseci pre nego što sam mogao da je nateram da potvrdi da, u stvari, ime koje mi je dala - ime kojim sam je zvao skoro tri godine - bio je pseudonim. Koristila ga je u zajednici kinkova, rekla je. To bi trebalo da bude dovoljno dobro za mene.

U stvari, nije bilo dovoljno dobro za mene, iako sam to pokušavao učiniti.

Ponašala se u skladu sa pravilima na koja sam pristajao. Na mnoge načine jedina osoba koja je bila neiskrena prema meni bio sam ja. Nešto se u meni drastično pomaklo kad se M.L. počela oporavljati; Snažnije sam ispitivao detalje, tražio još opipljivih stvari.

M.L. je preskakala moja pitanja ili je odbijala da odgovori na njih. Počeo sam se emotivno povlačiti, kako je postajalo sve teže i teže verovati laži koju sam sebi priredio; da sam strpljiv, na kraju bih bio srećan u ovoj vezi.

posao, biznis, stres, nervoza, otkaz

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prošlo je nekoliko godina pre nego što sam uspeo potpuno da se odvojim od nje, ali to je bio početak kraja; da ne bi bila iskrena prema meni u svom najugroženijem trenutku, nikad, ne bi.

Uvek bih ostao da stojim ispred njenih vrata, uvom pritisnutim uz njih, čekajući sa zadihanim dahom naredbu da uđem, a koja nikad neće doći.

Nikada neću znati zašto je M.L. činila sve te stvari. Možda je bila udata, a ja sam bio diverzija koja je izmakla iz ruku. Možda ona nije ona za koju je tvrdila da je. Možda je to bilo nešto što nikada neću zamisliti.

M u M.L. imalo značenje - ljubavnica. Nisam voleo M; bila je hladna, bezosećajna i manipulativna. Ne nedostaje mi. Međutim, nedostaje mi L, osoba kakva je bila kad nije bila ljubavnica.

Alisa u zemlji čuda, žena, dete

shutterstock

Foto: shutterstock

Uzeo sam joj crnu kafu, pročitao istorijsku fikciju i imala je apsolutno užasnu tetovažu na donjem delu leđa. Volontirala je s decom i imala je odgajivačnicu za zlatne retrivere. Bila je sjajna, ljubazna i smela i, ako ste je uhvatili u pravom trenutku, žestoko ranjiva.

Trebalo mi je mnogo godina da to shvatim, ali volio sam L. Obe žene su sada izgubljene i to je verovatno najbolje.

Nakon što sam napisao imejl, snovi su prestali. Mislim da je sada to moralo biti ono o čemu sam sanjao. Not M.L. Samo L. Nasmeana, lice joj je lebdilo u ogledalu, van domašaja, a glas mi je prijao u uhu.

Ne brini. Samo sam ja...