gej par
Shutterstock
gej par

Shutterstock

gej par, Foto: Shutterstock

 

Rođen sam i živim u Holandiji, tačnije u Amsterdamu. Zemlji gde je gotovo sve dozvoljeno, zemlji slobode, ljudskih prava...

Neko je nazivaju i Sodoma, ali za mnoge je ova zemlja oslobođenje prdrasuda. Kao i svako ljudsko biće na ovoj planeti težio sam ljubavlju i zajednici. Moje seksualno opredeljenje nikada nije bilo društveni problem kao što je to u nekim nerazvijenim zemljama slučaj. Izlazio sam, zabavljao se, završio fakultet, a onda sam upoznao Borisa.

Zvučaće kao kliše, ako kažem da je s početka sve izgledalo kao bajka, ali dodaću da je bajka bila sve vreme prisutna u našim životima. I onda kada me je zaprosio pred čitavim našim društvom, i onda kada sam ushićen izgovorio "da" pred matičarem, i onda kada smo nastavili naš život u našem domu... baš sve je bila bajka.

Homoseksualci, homoseksualac, gej, gejevi, seks

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Ipak, ova je imala jako loš kraj...

Niti jedan momenat nisam sumnjao u našu ljubav, a daleko su bile misli da bi oveme išta moglo da stane na put i okonča našu sreću. Tako smo Boris i ja živeli tri godine srećni i nerazdvojni.

Treči dan od navršene tri godine i Borisovog dobijanja državljanstva, ušao sam u poluprazan stan vrativši se s posla.

Nije bilo njega, nije bilo ni jedne jedine njegove stvari, čak ni traga da je ikada bio tu.

Depresija, kiša, muškarac, tuga

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Momenat trežnjenja je bio fatalan. Od prijatelja saznajem ono u šta s početka nisam želeo da verujem. Borisova žena sa dvoje dece došla je iz Rusije po dogovoru čim je on dobio državljanstvo.

Papiri za razvod su me uverili u surovu istinu s kojom sam se susreo. Nikad bolnijom, bio sam izdat. Usledile su godine depresije, sada posle mnogo vremena, dobro sam, ali te su godine zauvek obeležile moj život.